· · Коментари: 0
навике

Ове ГРЕШКЕ ПРАВИМО у КУЋИ, а нисмо ни свесни колико УТИЧУ НА ЗДРАВЉЕ

Често у току чишћења куће правимо грешке којих нисмо свесни, а могу да нам штете.

1603203431_Depositphotos_243468274_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Употреба метле уместо усисивача

Некада нам се чини да је брже да само пометемо под уместо да извадимо усисивач и после враћамо. Ову навику би требало да прекинемо и користимо само када баш морамо. На овај начин прашина се подиже у ваздух и шири по соби. За чишћење пода је најбоље користити крпу или усисивач.

Проливање уља у одвод у кухињи или тоалету

Ово може довести до зачепљења у цевима и непријатног мириса. Остатке уља баците у смеће.

Прочитајте још: Због ових разлога кућа ИЗГЛЕДА НЕУРЕДНО: Мање је више и у овом случају

Чишћење тоалета и судопера без рукавица

Приликом прања тоалета користимо јака средства, а некад заборавимо да ставимо рукавице. У контакту са кожом ове супстанце често изазивају иритације, па чак и опекотине.

Држимо врата машине за веш затворена

Често у купатилу немамо довољно простора, па врата машине држимо затворена. Међутим, када су затворена вода унутар машине се неће осушити. Повећана влажност је савршено место за размножавање бактерија. Зато се препорулује да када машина не ради, њена врата остану одшкринута.

Превише биљака у спаваћој соби

Спаваћа соба треба да буде најпријатније место у кући. Јак мирис биљака које цветају и угљен-диоксид може да изазове главобољу и поремети сан.

Прочитајте још: Често заборављамо: Када сте последњи пут очистили КАНТУ ЗА СМЕЋЕ

Много малих ситница на полицама

Идеалне су за стварање прашине која лако доводи до појаве алергија. Трудите се да полице држите чистим и да смањите количину ставри.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.