Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Ове намирнице би могле да успоре стварање бора

Старење је природан процес кроз који сви пролазе, али постоје начини да се процес успори. Сматра се да храна може да утиче на брзину и начин старења.

1629719463_759d5d73e805f55384d4055fbf83b1fa2b34a4fc.jpg
Фото: Депосит
Oglas

За почетак, требало би да избегавате храну богату шећером. Шећер може да доведе до губитка еластичности коже и опуштене коже, јер може утицати на структуру колагена и еластичних влакана.

Постоји неколико биљака и зачина који могу да успоре процес стварања бора, попут оригана, цимета, каранфилића, ђумбира и белог лука. Такође одређено воће и поврће које садржи липоичну киселину може да има исти ефекат.

Прочитајте још: Један лист ЧУВАРКУЋЕ дневно утиче на здравље целокупног организма, а у комбинацији са МЕДОМ је права бомба! (РЕЦЕПТ)

Добри угљени хидрати и масти могу да помогну у спречавању бора

Избегавање шећера је важно, али то не значи да су сви угљени хидрати лоши. Кључно је да једете ниско-гликемијске угљене хидрате, што неће да изазове драстично повећање нивоа шец́ера у крви. Препоручују се житарице као сложени угљени хидрати јер су ниско гликемичне, пише Тхе Лист.

Јечам и смеђи пиринач су друге одличне опције са ниским гликемијским индексом. Према Харвардској школи за јавно здравље, авокадо и маслиново уље су незасићене масти или "добре масти" које су корисне за здравље вашег срца. Они такође помажу вашој кожи да задржи влагу и помажу у апсорпцији витамина.

Прочитајте још: Избаците КАМЕН У БУБРЕГУ уз помоћ овог РЕЦЕПТА: Јефтина житарица решава проблем за 10 дана!

 Чија и ланено семе имају омега-3 масти, врсту незасићених масти које имају противупална својства.

Јаја и пасуљ садрже протеине који помажу у повећању производње колагена. Ту су и ораси, који садрже витамин Е.

Витамини су неопходни за сјајну и лепу кожу

Витамин Ц је један од најпопуларнијих састојака за негу коже, јер помаже у поништавању хиперпигментације и производњи колагена. Конзумирање поморанџи и парадајза одличан су извор витамина Ц и имају висок садржај воде, што помаже у хидратацији коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas