Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
могуће је

Ове окидаче ГЛАВОБОЉЕ можете сами да спречите

Ко год често мора да оде са посла или откаже планове с пријатељима у задњи трен због главобоље, зна како оне могу бити исцрпљујуће, чак и ако није реч о мигренама.

1604567195_Depositphotos_75116563_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Наравно, увек можете узети таблету против болова и она би требало да помогне, али важно је спречити да се она уопште и јави. Наравно, ако сте у могућности. Многе дневне навике могу да изазову главобољу, посебно ако јој је особа склона.

На ове ствари обратите пажњу и помозите себи:

Прескачете оброке

Главобоље су уобичајена реакција на јаку глад, па никако и никада не прескачите оброке, а посебно доручак.

Прочитајте још: Навике које нам успоравају МЕТАБОЛИЗАМ, а радимо их свакодневно

Немате рутину одласка у кревет

Било да превише или премало спавате, или у кревет одлазите увек у друго време, ова навика вас може довести до главобоља.

Успоставите рутине.

Користите јаке парфеме

Парфеми, мирисни сапуни, свеће или средства за чишћење куће могу бити окидачи за главобољу.

Фото: Депосит

Превише физичког оптерећења

Напорано вежање теретани, посебно ако нисте у форми или су високе температуре, могу бити позивница за главобољу. Наравно да то не значи да треба да прескачете активности јер редовна физичка активност може само да помогне.

Прочитајте још: Данас сте ЛОШЕ ВОЉЕ? Ево решења! Кратко вежбање од пола сата директно утиче на појачано ПОЗИТИВНО РАСПОЛОЖЕЊЕ

Стрес вас јако погађа

Међу особама које пате од мигрена, око 70 посто њих се изјаснило да је управо стрес окидач за њихове проблеме.

Трудите се да избегавате стрес.

Не пијете довољно воде

Отприлике трећина оних који пате од мигрена не пију довољно течности, а дехидратација је сигурно окидач и њих и обичних главобоља.

Прочитајте још: Ако пијете ЛЕКОВЕ против згрушавања крви ОБАВЕЗНО једите намирнице са ВИТАМИНОМ К

Не пазите шта једете

Која ће намирница бити окидач, разликује се од особе до особе, али најчешће су то алкохол, кафа и одређене врсте сира, масно месо, чоколада и вештачки заслађивачи. Најбољи је савет да водите дневник исхране како бисте могли да повежете које намирнице лоше делују на вас.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas