Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАВИКЕ

Ове ружне навике вам уништавају нокте

Жене данас придају велики значај нези и украшавању ноктију, како би истакле своју женственост и подигле самопоуздање

1607962730_nokti.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Многе даме купују савршене лакове за нокте у модерним бојама и троше пуно новаца на маникир како би њихови нокти изгледали што боље.

Прочитајте још: Преправите стару гардеробу: 6 модних трикова које би сви требало да знају

Постоји неколило ствари које можете урадити за своје нокте, а да при том не потрошите ни динар. Такође, ћете успети и да се ослободите ружних навика које их уништавају.

 

 

Фото: пиxабаy

Грицкање ноктију

Ову грозну навику немају само деца и тинејџери већ и многи одрасли људи. Осим што грицкање ноктију руке чини ружним, оно на нокте може имати дугорочне последице. Ако грицкате нокте с временом могу постати деформисани, а осим тога то није хигијенски. Грицкањем ноктију у уста уносите првљаштину и бактерије. Неће помоћи ни ако уложите новац у професионални маникир, то ће само погоршати ефект деформисаних ноктију.

Гуљење лака с ноктију

Многе жене крену да гуле лак с ноктију чим се и мрвица лака с ноктију скине уместо да читав лако уклоне ацетоном. Ова навика може уклонити и горњи слој нокта због чега нокти постају слабији.

Прочитајте још: Изравнајте косу природним путем

Уклањање кожице

Јадна нежељена кожица. Многе жене је грицкају, секу, уклањају свим и свачим… Стручњаци саветују да кожицу треба оставити на миру јер што је више чупкате и сечете то је теже престати. Осим што због тих навика кожица изгледа неуредно и суво, изложени сте инфекцији. Истраживања су показала да због оштећења приликом уклањања кожице нокти с временом добију бразде. Уместо зуба за уклањање кожице користите средства за уклањање кожице.

Иако гелови трају дуже време, скидање гела може поприлично да оштети нокте због чега нокти постану дехидрирани, крхки и склони пропадању и пуцању

Често лакирање ноктију

Ако недељама без престанке наносите лак за нокте, ваши нокти ће постати дехидрирани. У таквим ситуацијама ћете, након што уклоните лак са ноктију приметити беле тачкице, што значи да су ваши нокти пресуви. И педикир би требало да буде уклоњен након две до три недеље. Дајте прилику ноктима да дишу.

Прочитајте још: Грешке приликом КУПОВИНЕ које смо сви бар једном у животу направили

Не кориштење крема и лосиона

Суве и испуцале руке не изгледају лепо ни здраво. Исто је и с ноктима. Леп маникир је бесмислена ако не негујете руке. Носите са собом креме за руке и користите је често. Најбоља ствар коју можете учинити за ваше руке и нокте је редовно коришћење хидрирајућих крема и лосиона.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas