Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
уредно

Ове ствари склоните са радне површине у КУХИЊИ: Отежавају чишћење и праве неред

Ако сте и ви међу онима који имају навику да све одлажу на радну плочу у кухињи, време је за реорганизацију која ће помоћи да цела просторија изгледа лепше и уредније.

1603965828_Depositphotos_46206351_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ствари које нису одложене на своја места праве хаос у кухињи и стварају утисак неуредности и пренатрпаности.

Ево којих шест ствари никад не бисте смели да држите на радној површини:

1. Прибор за кување

Остављање посуда на пулту можда вам се чини одличном идејом све док не кренете да чистите и схватите да је пулт прекривен лепљивим слојем прашине и масти. Зато свакако посуђе одложите на полице или у фиоку која је близу шпорета како бисте могли извадити само оно што вам треба.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Знате ли како НАЈБОЉЕ да очистите ТЕЛЕВИЗОР и ДАЉИНСКИ УПРАВЉАЧ?

2. Ножеви

Сетови ножева обично су врло незграпни и имају велике држаче. Осим тога, овакав начин држања их отупљује, стога је пуно боља идеја пронаћи простор у фиоци за њих.

3. Шољице

Шољице за кафу или чај изложене на радној површини само скупљају прашину, па ћете их морати стално испирати. Ако немате простора у кухињском ормару, размислите о томе да шољице обесите о куке, било унутар ормарића или с доње стране.

4. Даске за сечење

Даске за сечење увек одложите у ормариће или фиоку како би радна плоча изгледала уредније.

5. Посуде за одлагање

Посуде за брашно, шећер или со ставите у ормар или у шпајиз, а никако на пулт. Уштедите простор на радној површини како би функционисала као простор за припрему хране, а све што није неопходно склоните у кухињске ормаре. Овако ћете смањити и неизбежно прљање посуда.

Прочитајте још: Како сваки центиметар ПРОСТОРА ИСПОД КРЕВЕТА искористити за одлагање ствари?

6. Флаше за уље

Да, желимо их надохват руке за кување, али изгледају неуредно. Осим тога, што је мање уље изложено светлу, то ће дуже трајати.

Фото: Пиxабаy

Савети:

На радној плочи у кухињи најбоље не држати ништа. Чак и кад су у питању мали уређаји који се свакодневно користе, попут соковника, апарата за кафу, блендера, треба добро размислити колико их често користите и колико су дуго тада у употреби. Тачно, ако их морате стално узимати и враћати, то може поприлично закомпликовати живот. Међутим, ако тостер користите само неколико минута ујутру, а он вам стоји на пулту 23 сата и преосталих педесетак минута, размислите, да ли заслужује то "почасно" место. 

Осим тога, на овај начин нећете стално имати затрпане полице и избећи ћете копање по ормарима кад вам баш нешто затреба.

Прочитајте још: Знате ли како НАЈБОЉЕ да очистите ТЕЛЕВИЗОР и ДАЉИНСКИ УПРАВЉАЧ?

Треба подсетити и да на радну плочу никад не треба стављати посуде које износимо из рерне јер шерпе и тепсије досежу високе температуре, што је може оштетити, па увек користите подметач. Никада немојте стављати вруће посуде на влажну или мокру радну плочу, а иако је њена површина врло чврста и отпорна, такође немојте на њој користити оштре ножеве или друге оштре предмете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas