· · Коментари: 0
родитељство

Ове ствари за БЕБЕ нису неопходне, али ће вам МНОГО ПОМОЋИ

Спремате се за долазак бебе и не знате шта је све потребно да купите? Када сте купили све основне ствари за бебу као што су колица и креветац можете прећи на ове које нису неопходне, али су врло корисне и олакшаће вам много живот са бебом.

1596717136_Depositphotos_192159146_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Прво што треба да знате пре читања овог текста јесте да је свака беба другачија и да је могуће да се неким бебама неће свидети ствари са ове листе, али то се дешава ретко тако да не морате претерано да се бринете.

Прочитајте још: Ова ТРИ ПИТАЊА код ДЕЦЕ развијају вокабулар и помажу им да изразе емоције

Пресвлачилица

Прва ствар коју би било корисно да имате јесте пресвлачилица. Родитељи су раније, да би имали где да пресвуку бебу, често куповали целу комоду са пресвлачилицом на врху. Сада можете само тај горњи део да купите и да га ставите где год вама одговара.

Хранилица за бебе

Фото: Пиxабаy

Ова феноменална столица ће вам бити потребна када ваше дете буде почело да седи и једе. Хранилица за бебе је направљена тако да је ваше дете сигурно у њој док једе. Има појасеве за везивање тако да не може да испадне, на неким новим верзијама хранилице може да се подеси и висина на ону која вама одговара, а поред свега овога ваше дете ће имати и посебан ‘’сточић’’ на коме ћете моћи да остављате храну и пиће.

Прочитајте још: ШОК откриће: Бебе од ТРИ месеца ЗНАЈУ да ли је МАМА ТУЖНА

Када је дете већ мало порасло и жели да истражује и једе само, стављање и везивање у хранилицу је најсигурнији начин да ће се направити што мање штете и мрља по кући, а ваше дете ће се забавити. После, када је дете већ научило само да једе, стављање тањира и чаше испред њега у тој хранилици ће вам бити веома драгоцено. Ви дете можете да гледате док једе, а да притом радите нешто друго и да сте сигурни да је оно безбедно и да не може да падне.

У хранилици је безбедно и не може да падне!
Фото: Пиxабаy

Љуљашка за бебе

Љуљашка за бебе је један од најкориснијих предмета које можете купити за своју бебу. То су справе које бебе користе до шест месеци старости, а некада и дуже. Бебу је потребно да ставите у лежећи или полулежећи став и да укључите неке од занимација које се налазе на љуљашци за бебе коју сте купили. Данас постоји пуно различитих модела ове справе, али најкласичнија ствар коју све оне имају јесте могућност да механички љуљају вашу бебу.

Прочитајте још: Тврдња клиничког психолога: Ових 7 знакова потврђују да сте ДОБРА МАЈКА

Поред тога оне имају разне музичке играчке, звечке и глодалице које се врте и могу да занимају ваше дете и сатима. Ви ћете бити у стању да урадите друге послове по кући или се једноставно одморите.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.