Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Свакодневне навике које вас чине паметнијим

Од избора ужине, до типа колеге

1611175740_worshipping-god-2101347_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Постоје ствари које могу да побољшају функцију мозга, утичу на креативност и да побољшају начин доношења одлука. 

Прочитајте још: Вечита дилема је РЕШЕНА! Величина се стално мења, а ево до које године женама РАСТУ ГРУДИ

 

Саркастичне колеге
 

Фото: Пиxабаy

У једној студији, показано је да су учесници боље решавали задате проблеме, након што су чули неки саркастични коментар. Уз то, били су и за три пута више креативнији, него група која је чула искрен коментар. Сарказам тера мозак да мисли абстрактно, те утиче на иновативност.

Захвалност

Научници су показали да особе које су захвалне, зарађују више новца. Уз то, захвалност утиче на то да не доносимо импулисвне одлуке и да не ризикујемо.

Исхрана

Избегавање одређених намирница, као што је обрађена храна и транс масти, утичу на бољу функцију мозга. Велика количина масти умањује когнитивне способности и смањује успешност на тестовима, показала су истраживања.

Према једној аустралијској студији, жене које су чувале своје унуке једно недељно, имале су боље резултате на тестовима, за разлику од оних бака које су унуке чувале ређе или никад

Мобилни телефон

У новој студији, корисници Ајфона, између 18 и 24 године, слагали су пузле састављене од две речи, док су им телефони били у углу собе. Када су телефони били ближе учесницима, имали су боље резултате, него када су телефони били далеко од њих. Истраживачи сугеришу да што нам је телефон ближе, лакше се функционишемо, јер не размишљамо о томе где нам је телефон.

Прочитајте још: МАЊЕ ГРУДИ, ВЕЋИ УЖИТАК: Наука открива 11 предности које ће вас изненадити (ФОТО)

 

Прављење листе

Срећа и самопоуздање утичу на интелигенцију, а прављење листе шта треба да урадите и означавање одрађених ставку, утиче на нашу памет. Наиме, када видимо на крају дана шта смо постигли, уз помоћ списка, подиже нам се и ниво самопоуздања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas