Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Ови чајеви су идеални за јачање имунитета

Велике промене времена , као и долазак зиме утичу на наш организам

1615996549_caj.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Осећај умора , исцрпљености и  пад имунитета није тако ретка појава  за ово доба године.

Прочитајте још: Колико је здрав ОВАС? Ризница ових витамина

Поред здраве исхране  базиране на поврћу и воћу оно што нам може помоћи као превентива јесу природни чајеви. Код природних чајева треба водити рачуна о начину спремања, дозама  као и временском периоду у ком се  пију.

Фото: деспоситос

Коприва
Коприва је у народу позната као синоним за здравље . Садржи велике количине гвожђа, магнезијума , обиље витамина и минерала. Поред тога што јача имунитет и  чисти крв , лековито утиче  на менструалне болове  и анемију.

Жалфија
Жалфија је биљка са јаким антисептичким дејством. Користи се за грлобољу ,промуклост ,парадентозу у виду испирања усне дупље. Када је рец о чају за конзумацију , има широк аспек дејства  јача организам , повољно утиче на крвну слику , желудачне инфекције  и нервни систем.

Ехинацеа
Ехинаце је природни антибиотик, позната је као лек против грипа , малаксалости умора, и јачања општег стања организма. Садрзи витамине А, Б, Е , као и минерале, гвожђе , магнезијум, калцијум. Индијанци су ехинацеу користили за лечење разних болести.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Мајчина душица
Један од најпознатијих чајева на нашим просторима .Биљка која нема штетне састојке, чај који можете пити неограничено. Због широког спектра лековитости може се рећи да лечи све. Јача имунитет, утиче на мождане функције, смањује надутост, чисти дисајне путеве, утиче на здравље коже и костију.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas