· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ови знаци говоре да ДИЈЕТА није за вас

Интернет је препун дијета које "обећавају" да се помоћу њих може смршати 6-7 килограма седмично

1604339284_dijeta.jpg

Многе дијете имају мање или више успеха или неуспеха. Међутим, стручњаци упозоравају да не треба тако лако почињати са дијетама за брзо мршављење, јер то може донети више штете него користи.

Прочитајте још: Овај ЗАЧИН даје укус сваком јелу: Да ли га користите?

Иако постоји велики број различитих дијета - суштина свих је смањење броја унетих калорија по оброку. По правилу, након ових дијета, особе враћају тежину чак и брже него што су смршале. Да би се предупредило и враћање килограма и губљење времена са неадекватном дијетом, доносимо списак знакова помоћу којих можете да одредите да ли вам одређени начин исхране, односно дијета одговара или не.

Осећај глади

Један од јасних знакова неадекватне дијете је осећај глади. Ако током придржавања одређене дијете осећате неподношљиву глад, онда та дијета није за вас. Ако је дијета одговарајућа - нема јаког осећаја глади док је спроводите.

Лоше расположење

Фото: пиxабаy

Генерално, дијете у којима се пар истих производа конзумира пет или више дана - дефинитивно није за вас. Ово значи да ви лишавате своје тело различитих неопходних супстанци, витамина и минерала. Ово несумњиво утиче на здравље и нормално функционисање органа. Недостатак нутритива у исхрани директно утиче на расположење. Мањак витамина Б или магнезијума може чак да узрокује депресију. Са оваквим ставом је тешко не само смршати, него и било шта друго радити у животу. 

Погоршање здравственог стања

Неодговарајућа дијета може нарушити здравље. Ова опасност је нарочито изражена код дуготрајних дијета. На пример, протеинска дијета смањује тежину брзо, али превише протеина у исхрани исцрпљује бубреге и јетру.

Изглед

Након једне седмице од почетка дијете, можда ћете приметити да изгледате лошије: кожа ће попримити сивкасту нијансу, коса ће бити крута и без сјаја, а нокти ће се листати. Ово су сигнали да су вашем телу хитно потребни протеини, витамини и минерали.

Прочитајте још: Ево како брзе дијете УТИЧУ на организам

Монотона исхрана

Можда најлошији тип дијета су оне базиране само на једној намирници нпр. јогурт, пиринач или хељда. Да би нормално функционисало, телу је потребна одређена количина масноће, протеина, угљених хидрата, минерала и витамина. Ако једете само једну намирницу - то неће телу обезбедити неопходне нутритиве. А и ваш психички статус неће бити ни мало сјајан; монотона дијета доноси и монотон живот.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.