· · Коментари: 0
исхрана

Ови знакови указују на то да не једемо довољно

Уколико имате неке од ових симптома можда ипак не једете довољно.

1628709727_Depositphotos_6404981_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Ако покушавате да смршате, на први поглед има смисла да избаците што више калорија из своје исхране. Нажалост, и даље је могуће да не једете довољно да бисте смршали, што не само да отежава достизање одговарајуће тежине, већ може бити и узрок здравствених проблема. Другим речима, то што једете мање него што је потребно може да изазове контраефекат.

Знакови који указују на то да не једемо довољно

Све време размишљате о храни

Када у континуитету не једете довољно хране, то често резултира претераним размишљањем о храни и сталним мислима о следећем оброку. Ово се може испољити кроз одређене активности, као што су прегледање ресторантских менија онлајн, одушевљење храном на друштвеним мрежама или гледање емисија о кувању.

Прочитајте још: Невероватна комбинација: Свако јутро у кафу додајте овај зачин и ваши килограми ће се истопити!

Уморни сте и мрзовољни

Многи људи постану љути и бесни кад су гладни, а постоје и неки научни докази да то објасне. Када не једете довољно или дуго, шећер у крви опада. Ако остане низак, могућност концентрисања и стрпљења за друге и ментални фокус – нестају. Умор и несвестица такође иду под руку са недовољним уносом хране, јер човек једноставно не уноси довољно енергије у своје тело.

Не можете да спавате

Ако не можете да заспите, то је још један чест резултат тога што не једете довољно да бисте смршали. Скорија истраживања од везе поремећаја у исхрани са спавањем до везе неухрањене деце са спавањем, додатно наглашавају снажан утицај који исхрана има на наше спавање. Уз то, сваки пут је закључено да одржавање одговарајућег уноса енергије може вратити нормалне обрасце спавања и будности.

Прочитајте још: ГРОЖЂЕ дијета: Изгубите до три килограма недељно (ЈЕЛОВНИК)

Имате проблема са варењем

Када ваше тело упорно не добија довољно калорија за ваше потребе, дигестивни тракт може померати храну кроз „систем” спорије, како би сачувао енергију. Као резултат се јавља констипација. Слична је ситуација и када не узимате довољно влакана, што је чест случај када се смањује број калорија.

Ваша тежина или остаје иста, или се повећава

Када се вага не помера или почнете да добијате на тежини док сте на дијети, одговор је да не треба да једете још мање. Решење је често у томе да једете више. Почните додавањем одређених грицкалица или посластица између оброка и обавезно укључите све макронутријенте – протеине, масти и угљене хидрате. Када кренете да једете правилно и умерено, тежина ће доћи на своје.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.