Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ РАДНОГ ПРОСТОРА

Ових 5 БИЉАКА ће вам унапредити КАРИЈЕРУ ако их унесете у канцеларију

Ако вам је потребна повишица, најбржи пут ка успеху је да у своје радно окружење унесете биљке.

1603873562_Depositphotos_253462284_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Недавно истраживање британских научника које је објавио Универзитет Екситер показало је да присуство биљака у канцеларији може да побољша креативност за 45%, продуктивност за 40%, а опште расположење за 50%.

- Још раније је било познато да дизајнирањем сопственог радног простора можемо побољшати здравље, срећу и продуктивност. А резултати су показали да се креативност може повећати за чак 45% захваљујући биљкама и дизајнирању радног окружења јер унапређују наше психолошко благостањe - објашњава психолог др Крејг Најт.

Прочитајте још: ПЕТ најпоузданијих НАЧИНА како да у дом привучете НОВАЦ и БЛАГОСТАЊЕ

1. Сансеверија

Сансеверија, афричко копље или индијанско перо је веома отпорна биљка, па самим тим и савршен избор ако немате много искуства у хортикултури. Неће јој сметати сув ваздух и мањак сунчеве светлости или ако због посла понекад заборавите да је залијете.

Прочитајте још: Како да уредите ДОМ према ФЕНГ ШУИ учењу са ПРЕДМЕТИМА које СВИ ИМАМО У КУЋИ

Фото: Депосит

2. Замија

Замија припада сукулентима и веома је популарна собна биљка. Идеална је за радни простор јер према фенг схуи филозофији, замија активира поља среће и новца и упија негативну енергију.

3. Красула

Красула или Јапанско дрво новца је веома популаран избор за канцеларије, јер како само име наговештава, присуство ове биљке наводно привлачи новац.

Прочитајте још: Фотографишите свој ДОМ као професионалци! ТРИ ТРИКА за идеалан приказ ентеријера

4. Потос

Ова пузавица, позната и под називом Сциндапсус, у сродству је са филодендроном. Сциндапсус се врло лако гаји и добро подноси сув ваздух. Толерисаће и слабије осветљење, а наградиће вас брзим растом ако га залијете с времена на време.

Унесите биљке у радни простор за бољу продуктивност

5. Кактус оловка

Популарност дугује како необичном изгледу, тако и својој отпорности. Баш као и остале врсте кактуса, ова биљка не захтева превише пажње. Држите је на светлом месту, али не и директо изложену сунцу. Воли влажне просторе, али је заливање потребно свега једном месечно. Одлична је за канцеларије, јер је није погодно држати близу деце.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas