· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Ових шест намирница су отров за организам!

Да ли сте знали да поједине намирнице могу да направе праву катастрофу у организму

1620743721_aaaa.jpg
Фото: Пиxабаy

Сачувајте здравље и избаците из вашег менија намирнице које можда волите, али које су опасне по ваш организам. Погледајте које су то које могу довести до неплодности или пак срчаних обољења.

Прочитајте још: Банана као свемоћан лек: Пет проблема које ће отклонити боље од таблете

1. Пилећи крокети и слична пржена храна

Чак и да је реч о правом месу, оно би након овакве припреме било пуно уља и конзерванса. Али, у већини случајева у крокетима разних врста, били они пилећи, рибљи или ко зна какви, нема пуно чистог меса.

2. Кокице у пакирању за микроталасну

Овде није проблем у кокицама него у врећици. Амбалажа је пуна перфлуорооктаноичне киселине (ПФОА), која се повезује са неплодношћу. Она прелази на кокице, а затим у вас. Што је најгоре, ове хемикалије у телу остају годинама и накупљају се. Познато је да узрокују и рак јетре, тестиса и гуштераче код лабораторијских животиња. Научници се боје да би слични резултати могли бити и код људи.

Фото: Деспоситос

3. Маргарин

Нутриционисткиња Џенифер Нелсон из Клинике Маyо каже да трансмасне киселине из очврснуте биљне масти, која је индустријски прерађена, као што је маргарин, повећавају ризик од срчаних болести, повећавају ниво холестерола, а успешно снижавају и ниво доброг холестерола. Ту је и повишен ризик од можданог удара и дијабетеса тип 2.

4. Парадајз у конзерви

И овде, као и код кокица, није проблем у садржају, него у амбалажи. Професор др Фредерик вон Сал са Универзитета Миссоури потврдио је да конзерве садрже биспхенол-А, односно БПА, који је повезан са срчаним болестима, дијабетесом и гојазности. "Један литар конзервираног парадајза може унети 50 микрограма БПА, а та ће количина утицати на људе, посебно на младе", рекао је др Сал. Радије купујте парадајз у стакленој амбалажи.

5. Готови сосеви за салату

Готови умаци за салату садрже пуно шећера и конзерванса, а они са мање масти чак имају и више штетних материја, попут високофруктозног кукурузног сирупа, који доказано гоји брже него обични шећер. Разлога да их купујете заправо и нема јер их свако може направити врло брзо код куће.

Прочитајте још: Да ли знате да је ЦИМЕТ спас за жене? Разлог је невероватан

6. Енергетске плочице

Овде није реч о здравом производу него о слаткишима. Осим уобичајених састојака који нагло повећавају ниво шећера у крви и оптерећују гуштерачу, ту су и калорије које дебљају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.