Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВАЖНО ЈЕ!

Ово бисте морали да прочитате ако ПУШИТЕ У КУЋИ!

Здравствени проблеми.

1606466958_Depositphotos_118910150_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Куповање или изнајмљивање станова и кућа у којима су живели пушачи може бити озбиљнији здравствени проблем него што би многи помислили, а научници тврде како то може да повећа ризик од обољевања од рака јер се токсичне хемикалије јако дуго задржавају у теписима, завесама, зидовима и намештају.

Такозвани "дим из треће руке" представља опасност за здравље, нарочито код мале деце и особа које већ имају проблема са здрављем.

Научници су открили како се штетни остаци дима цигарета могу увући у дословно сваку порозну површину, због чега је врло тешко решити их се, а то значи да људи могу да буду изложени опасним пушачким хемикалијама чак и ако сами никада нису пушили.

Прочитајте још: Уклоните мирис ДУВАНА из куће уз производе које СВИ ИМАМО

На Универзитету Сан Диего спровели су истраживање током ког су проучавали утицај "дима из треће руке" на људе који су с њим долазили у контакт у изнајмљеним и купљеним кућама, возилима за изнајмљивање, хотелским собама и казинима.

Показало се како су станови и куће прави резервоари загађења из пушачког дима чија се испарења упијају у зидове. Гипс је, на пример, попут рупе без дна за те токсине, а слично је и с теписима и тапетама.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Ово су СЈАЈНИ ТРИКОВИ како да се ЛАКШЕ ОДВИКНЕТЕ од ЦИГАРЕТА (ВИДЕО)

Опасним су хемикалијама посебно изложена деца због свог истраживања и додиривања свега око себе, пузања и стављања у уста различитих предмета. Дим цигарета садржи хиљаде хемикалија које се таложе на различитим површинама, а многе од њих су токсичне и канцерогене.

Иако количина тих хемикалија код "дима из треће руке" може бити прилично ниска, могу бити итекако опасне ако смо им дуже време, хронично изложени. Међу њима су и оне које могу да изазову нападе астме, иритације очију, плућа и грла, а могу имати утицаја и на зацељивање рана и кардиоваскуларне проблеме.

Прочитајте још: Имате ПОРОК? Природа је одговор, ево и КАКО

Брисање прашине и усисавање, као ни фарбање зидова није довољно да бисмо се решили наслага од пушачког дима чак ни месецима након што је у неком простору престало да се пуши. А стручњаци тек треба да открију ефикасан начин чишћења "дима из треће руке".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas