Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МУЛТИПРАКТИК

ОВО ДО САДА НИСТЕ ЗНАЛИ: 16 НЕВЕРОВАТНХ употреба течности за испирање уста

Течност за исприање уста је веома моћно средство, а ове примене ће вас уверити у то.

1598446058_Depositphotos_38712873_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Да ли сте знали да се течност за испирање уста може користити и у друге сврхе? То је моћан антисептик и убица гљивица, те вам због тога може добро доћи у домаћинству.

Прочитајте још: Оплемените животни простор и дајте му НОВУ СВЕЖИНУ

Ево шта све може вода за испирање уста:

Фото: Депозит

1. Убија непријатне мирисе

- Након сецкања или чишћења белог лука једноставно истрљајте руке са течношћу за испирање уста и мириси ће нестати.

- Након купања, стопала истрљајте са крпом умоченом у течност за испирање уста. Тако ће вам стопала остати мирисна и након целог дана проведеног у обући.

- И канта за смеће може да буде мирисна, ако на њено дно ставите папирни убрус натопљен течношћу за испирање уста.

2. Лечи гљивице на стопалима и ноктима

Помешајте једнаке количине течности за испирање уста и јабуковог сирћета. Натопите мало вате у ову смесу, па два до три пута дневно премажите стопала и нокте са овом смесом. Ако будете упорни, након пар недеља гљивице ће потпуно нестати.

Прочитајте још: Пратите ове ствари при уређењу ЕКСТЕРИЈЕРА: Боја ВРАТА је важна, а лепа БАШТА даје енергију

Фото: Депозит

3. Спречава перут

Течност за испирање уста има антигљивична својства због тога је одлична у борби против перути. Пре купања, измешајте једнаке количине воде и течности за испирање уста. Прво оперите косу са шампоном, затим примените поменуту мешавину на корен косе, оставите да делује пар минута, а онда исперите. Перут ће брзо нестати потпуно.

4. Смирује уједе комараца

Чим приметите ујед комарца одмах га премажите са течношћу за испирање уста. Видећете како ће се ујед смирити, а онда и потпуно нестати.

5. Течност за уклањање шминке

Ако вам је нестало средства за уклањање шминке, можете да користите и воду за испирање уста. Овај третман ће уклонити нечистоће са лица, али ће и смирити постојеће акне.

6. Спречава инфекцију коже

Ако сте се тетовирали или имате нови пирсинг на телу, премажите болно место са течношћу за испирање уста и инфекција ће се ускоро смирити.

Прочитајте још: Призовите срећу у свој дом! Пет правила за ПЕТ ПРОСТОРИЈА по ФЕНГ ШУИЈУ!

Фото: Депозит

7. Смирује модрице

Како би модрице потпуно нестале или се барем ублажиле, натопите вату са течношћу за испирање уста и примените је на модрице. Након неког времена оне ће нестати.

8. Као дезодоранс

Ако вам је нестало дезодоранса, уместо њега пазух пребришите са водом за испирање уста. Ефекат је исти!

9. Уклања вашке

Косу натопите у течност за исирање уста. Умотајте косу у пластичну кесу и оставите да одстоји 20 минута. Након тога оперите косу и добро је очешљајте. Вашке ће убрзо нестати.

10. Купка за ноге

Купка за уморна стопала подразумева лавор топле воде са додатком 3 чепа течности за испирање уста. Након прања стопала у овој води, увидећете знатно олакшање.

Прочитајте још: ПОЛИВАЈТЕ столице газираним СОКОМ, мажите их МАЈОНЕЗОМ и биће ПРЕЛЕПЕ

Фото: Депозит

11. Очистите стаклену флашу без рибања

У стаклену флашу коју желите да оперете, сипајте мало течности за испирање уста и мало воде. Промућкајте и оставите да делује. После само исперите флашу.

12. Оперите четкицу за зубе

Преко ноћи потопите четкицу за зубе у воду за испирање уста. Ујутру четкицу оперите са врелом водом.

13. Очистите прозоре

Ако вам је понестало течности за прање прозора, течност за испирање уста очистиће их чак и боље.

14. Очистите купатило

Фото: Депозит

Помешајте 1 чеп воде са пола чепа течности за испирање уста и са том течношћу премажите плочице у купатилу. Сијаће се као нове. Са истом течношћу можете да оперете и wц шољу као и лавабо.

Прочитајте још: КОРИСТАН ПОПИС: 30 ствари у дому коју заборављамо очистити, а требали бисмо

15. Отерајте комарце

Направите освеживач ваздуха који ће терати комарце из ваше куће. У распршивач за воду сипајте мало воде за испирање уста и исту количину обичне воде. С времена на време испрскајте ваздух у кући са овом мешавином.

16. Освежите цвеће

Ако волите резано цвеће, у вазу сипајте пола литре воде и 3 капи течности за испирање уста. Букети ће трајати знатно дуже.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas