· · Коментари: 0
МОЈА БАШТА

Ово је БАЛКОНСКО цвеће које свима УСПЕВА: Цвета од пролећа до јесени а ОТПОРНО је на СВЕ (ВИДЕО)

Ништа не улепшава балкон као што то ради цвеће

1617020090_Capture.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/ ДООРС ОФ ХЕАЛТХ

Радо бисте свој балкон украсили цвећем, али не знате које врсте траже најмање неге?

Ово су 4 врсте балконског цвећа које увек успева:

Ако вам СОБНЕ биљке изгледају ослабљено и неуредно, аспирин, шећер или бели лук деловаће као ИНФУЗИЈА!

Кадифа је једна од најпопуларнијих летних цветница, што због своје љупкости што због малих прохтева у узгоју. У какву год земљу посадили ове захвалне цветнице, оне ће успети. Кадифа је балконско цвеће која цвета током целог лета, а долази у нијансама жуте и наранџасте, а цватови могу бити једноставни или пуни.

Фото: YоутубеПринтсцреен/МОЈЕ СЕЛО - ТВ емисија и магазин

Пеларгонија је такође позната по својој отпорности и незахтевности. Карактеришу је усправни меснати цветови с тамнозеленим листовима који на ивицама имају карактеристичан тамнозелени прстен. Пеларгонија долази у белој, жутој, ружичастој, црвеној, љубичастој и наранџастој нијанси.

За раст јој треба сунчано станиште, али заштићено од директног подневног сунца. Како би лепо расла обавезно јој уклањајте оцвале цветове и пожутеле листове како се не би развиле болести. Пеларгоније редовно заливајте.

Петунија је једна од најпознатијих врста за уређење балкона. Ова препознатљива цветна лепотица долази у много облика и боја цвета, белој, жутој, ружичастој, љубичастој, плавој и црвеној, а може бити и двобојна.

Цвета од јуна до септембра. Због њених нежнијих цветова, пазите да није превише на ветру. Петуније његујте редовним заливањем те прихрањивањем ђубривима која садрже низак постотак азота и више фосфора како би биљке обилно цветале. У другом делу лета биљке можете орезати на 20 цм од нивоа земљишта, добро их прихранити и поновно ће цветати до јесени.

Дан-ноћ ће се успешно одржати на свакој врсти тла. Ово захвално цвеће је најчешћа врста коју видимо посађену на гредицама у парковима и вртовима. Врло је препознатљива по специфичној грађи цвета – петерочлани цвет с две латице у горњем делу, две са стране и једном у доњем делу цвета.

Бонус видео: Погледајте како изгледа пролеће у једној предивној башти!

                                 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.