· · Коментари: 0
ИСТИНИТО

Ово је десет ОДВРАТНИХ чињеница које нисте знали о шминки

Многи од вас ће остати згрожени.

1605273537_Depositphotos_48060277_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Извињавамо се, али неко је морао да каже истину.

1. Ако кијате или шмрцате док наносите пудер четкицом и те бактерије остају на њој, а затим се селе у ваш  несесер. 

2. Велики број маскара и лакова за нокте садржи рибље љуске.

3. Црвена боја у многим ружевима високог квалитета добија се од смрвљених буба.

Прочитајте још: Чест проблем коже током зиме: Како спречити ПЕРУТАЊЕ

4. Ваша маскара пуна је бактерија и опасна за ваше очи ако је користите више од 3 месеца. У  вашем несесеру би требала да буде најдуже 6 месеци, а затим је време да је се решите.

Фото: Депозит

5. Ако шминку наносите прстима који нису беспрекорно чисти, велика је вероватноћа да је цео несесер заражен бактеријама које затим стално наносите на лице.

6. Најпрљавији састојци вашег несесера увек су четкице и маскара.

7. Сунђер којим наносите пудер легло је бактерија - најбоље је користити једнократни. 

Прочитајте још: ТАЛАСИ У КОСИ БЕЗ ПЕГЛЕ: Потребна вам је само једна ствар! (ВИДЕО)

8. У просечној маке уп торбици налази се барем 5-6 различитих врста бактерија, показују многа истраживања.

9. Како би добили животињску маст потребну за многе маке уп производе, неке козметичке компаније не бирају -  користе се мртве животиње нађене уз пут, лабораторијски штакори...

10. Путем шминке коју испробавате у парфумерији можете да добијете коњуктивитис, херпес, осип и бројне упале. Шминку испробавајте на руци, никад на лицу, устима и очима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.