Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Ово је најбољи детокс организма након празника

Јануар за већину девојака свакако представља месец борбе против вишка килограма које је магија празника донела.

1609343940_detox.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Новогодишњи празници представљају најкритичнији период када је реч о виткој линији али и здрављу организма... Ретко ко је у стању да одоли сласном месу, слатким тортама или вину, па тако средином јануара дође освешћење вођено грижом савести и покушајима да своје тело вратите у фазу пре празничне еуфорије.

Прочитајте још: НИКАДА НЕ СТАВЉАЈТЕ МЛЕКО ЗА ТЕЛО НА ЛИЦЕ, а ево и због чега!

1. Уклоните све што вам буди жељу

Најпростији начин је да након празника из куће избаците све остатке хране и пића или још боље позовете своје пријатеље на вечеру. Сутрадан неће постојати ништа што ће моћи да вас мами, а свакако је много лакше када није пред вама.

 

 

Фото: деспоситос

2. Будите припремљени

Одлучите који тип детокса желите да радите, било да је избацивање токсина уз помоћ сирове хране, воћа, сокова, битно је да направите план ког ћете се држати. Уз то, кључна ставка је велика количина воде коју ћете дневно уносити.

3. Конзумирајте органске намирнице

Потрудите се да обезбедите што већу количину органске хране приликом детокс фазе. У случају да купите воће, поврће прскано пестицидима и другим хемикалијама, потрудите се добро да га оперете пре припреме оброка.

4. Радите јутарњи суви пилинг тела

Почните дан сувим пилингом тела, који можете да радите фротиром, четком од природне длаке или посебним рукавицама за пилинг, како бисте уклонили мртве ћелије истовремено подстичући рад лимфе. Кожа је највећи орган који треба прочистити, тако да је веома битно одржавати је чистом. Овај поступак може да вам пређе у навику како бисте одржавали њено здравље и сјај.

5. Радите јутарње вежбице

Свако јутро се потрудите да урадите лагане вежбе истезања и дисања. На тај начин ћете омогућити организму већу количину кисеоника. Јога је такође одлично средство за прочишћење организма. Уз вежбице можете пустити и неку цхилл музику која ће додатно помоћи опуштању.

Прочитајте још: Урадите сами масажу: Смањује боре и затеже мишиће лица (ВИДЕО)

6. Идите на масажу

Масажа ће вам помоћи да избаците сву тензију и напетост из организма, самим тим побољшати детоксикациони план.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas