Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Ово је пет НАЈЧЕШЋИХ ГРЕШАКА које правимо код КУВАЊА СУПЕ

Није то само шерпа воде, поврће и месо.

1606377155_Depositphotos_192692476_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Иако се кување супе чини као најлакши кулинарски задатак који захтева само шерпу воде, поврће и месо, скувати савршену супу није тако једноставно. Приликом кувања многи од нас праве неке грешке којих нисмо ни свесни.

1. Кување на превисокој температури 

У жељи за што бржим ручком, већина нас ће супу кувати на максимуму. У том случају месо би могло да буде суво, а поврће прекувано. Како би из свих намирница извукли најбоље супу је потребно кувати на нижој температури, односно крчкати. 

Јачина кувања требала би да буде таква да се током процеса кувања на површини сваких неколико секунди појави један или два мехурића.

Прочитајте још: Доручкуј као краљ, ручај као принц, а вечерај као просјак - постоји РАЗЛОГ

2. Недовољно соли 

Ништа није толико битно као прави однос соли. Док кувате супу свакако је, с времена на време, пробајте како би погодили тачну количину зачина. Верујте својом чулу укуса радије него рецепту.

3. И вода је довољна 

Иако многи од нас у супу стављају говеђу или пилећу коцку и без ње супа може да буде савршено укусна. Супе направљене само од воде с правим односом зачина и соли могу да буде сјајне. 

Како би супи појачали арому, можете пробати с једним необичним зачином који неки стављају. Наиме, пред крај кувања додајте мало коре пармезана за другачији укус. 

Прочитајте још: Правила за ДОРУЧАК: Како да дан започнете на најбољи начин

4. Прекувавање поврћа

Фото: Депозит

Иако многи одмах на почетку кухања у лонац заједно с месом ставе и поврће то је грешка коју би свакако требали избјегавати. 

Наиме, поврћу је потребно пуно мање кувања него месу, па га је потребно додавати постепено у супу, зависно од тога колико му је времена потребно да се скува. 

Одмах на почетку можете ставити целер и лук те месо, а последњих пола сата додајте шаргарепу и по жељи остало поврће. 

Прочитајте још: Уврстите их у свој дан ако сте АНКСИОЗНИ или нервозни: Намирнице које ће позитивно деловати

5. Неодговарајући зачини
 
Како би побољшали укус супе и дали јој другачију ноту често знамо да експериментишемо са зачинима и да притом претерамо. Премда су они најбољи начин на који можемо да побољшамо укус и изглед супе при одабиру треба пазити да се укуси добро сједине. 

Покушајте са свеже млевеним бибером, зачинским биљем или пак мало нарибаног пармезана. Одлични додаци за крем супе су јогурт, кисела павлака, а можете пробати и са прженим бундевиним семенкама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas