· · Коментари: 4
ПРОКЛЕТСТВО

"На Тодорову суботу нешто је ПУКЛО..." Ово је УКЛЕТА КУЋА у Белој Цркви: У њој се разбољевали, УМИРАЛИ, убијали своју децу! (ФОТО)

Идиличну слику Беле Цркве, питоме војвођанске чаршије са туристички атрактивним језерима, већ неко време нагриза прича о једној уклетој кући.

1596527828_ukleta-kuca-3011-2019-02.jpg
Фото: В. Данилов

Ко год да је у њој живео, а живело их је много, није имао среће. Упорне породичне свађе без повода, трагедије без објашњења, болести укућана без срећног исхода, упорно су се преносиле са једних станара на друге.

Власници су бежали одатле, продајући лепу, пространу кућу за "тепсију рибе", само да би сачували живу главу. Умивали су је у белу фасаду да би скинули мрак који се над њом стално надвијао, позивали свештенике и врачаре, али наводно ништа није вредело. Кућа је и даље - уклета.

Прочитајте још: „Јоване, зар не желиш да се српска тробојка прва завијори на Марсу?“ Тесла је пре 128 година тајно дошао у Србију са ЗАДАТКОМ

Да бисмо покуцали на ова врата, морали смо прво да пронађемо Улицу Карађорђеву и питамо мештане на ком броју се налази. Али, како смо само знали надимак последњег власника, а не и његово име и презиме, требало је пажљиво изабрати речи којима бисмо описали жељену одредницу. Јер, како питати некога за уклету кућу?

Сви знају за кућу
Тражите уклету кућу?

- Знате ли на ком броју се налази извесни Брајко? - упитали смо првог пролазника, рачунајући да ће нам одговорити да му тај надимак ништа не значи.

- А, ви то тражите уклету кућу? - неочекивано нам је, као из топа, питањем одговорио човек.

Понесите бели лук! Брајко је купио кућу за машине, не сме да живи у њој!

Упозорава нас да је требало да понесемо бели лук да бисмо се заштитили, јер проклетство, каже, може да пређе и на нас. Кућу је, на крају, купио Брајко, али да не станује у њој, него само у дворишту чува машине. Растајући се са њом, примећујемо да се жена крсти за нама.

Прочитајте још: Када гроб буде нађен СВЕТ ЋЕ ПРЕСТАТИ ДА ПОСТОЈИ: Како је сахрањен највећи освајач и какве везе са тим има КАМИЛА

Брајко само чува машине, не живи у кући Фото: Војислав Данилов

А кућа, као свака друга. Ништа другачија од осталих грађевина из овог краја, у којима доминирају "швапске куће". Јер овде је до краја Другог светског рата живело много Немаца, а од тада је наводно и почело проклетство.

У кући је живео Немац који је убио своју децу!
Духови су у швапским кућама
Белоцрквани су тихо испричали како су људи који су се после рата уселили у немачке куће стално били на мети духова. Прогониле су их душе бивших власника који су умрли у логору, стрељани или су погинули у експлозији воза.

На овој адреси је живео Немац који је, кажу нам мештани, био психички болестан, па је у нервном растројству убио двоје деце.

Сва тројица синова Ракића су несрећно скончала!

Једно време је ту становала породица Ракић у којој нико од три сина није завршио срећно. Један је извршио самоубиство, други је живот окончао у установи за ментално оболеле, а судбина трећег је остала непозната. После њих, кућа је стално мењала власнике, али несрећа није престајала да станује под овим кровом.

Проклетство Фото: В. Д.
Ово је била и резиденција Јеховиних сведока...

Један од комшија нам је испричао да је ово била и резиденција Јеховиних сведока, што је већ била отежавајућа околност за продају куће. Дуго је на прозору стајао оглас да се продаје, а цена се стално кориговала, јер је потрага за новим власницима прерасла у праву агонију.

Кућа је купљена по симболичној цени, а укућанима су тањири падали на под, као покошени!

Белоцрквани су је називали вампирском или кућом духова, што је само доливало уље на ватру. Онда је једна породица, ипак, одлучила да је купи, јер је цена постала више него симболична, а објекат са двориштем се "физички" налазио у одличном стању.

Прочитајте још: По наређењу тајних сила ЦАР је ЖРТВОВАН: Црква тврди да су РОМАНОВИ убијени на РИТУАЛАН НАЧИН

Како падне ноћ почну да падају ствари, укућани су живели у страху! Фото: Војислав Данилов

Тог тренутка почела је права драма за нове укућане. Када падне ноћ, уместо идиличне атмосфере у дому, завладала би параноја. Тањири и чаше су падали на под, као покошени. Без икаквог објашњења. Једну ноћ, па другу, трећу... И тако у недоглед. Како је власник куће често био на путу, на почетку није веровао у супругине приче. С временом се и сам уверио да се нешто чудно дешава и да на овој адреси нема мира.

Позвали су свештеника, сви су се разболели!

Марија је одлучила да позове свештеника да окади кућу, али није вредело. Ствари су и даље падале, шетале и разбијале се о под. Укућани су се свађали, плакали, разболевали. Нико више није могао да спава.

Позвали су белог мага, пешкири су летели!

Власница је позвала белог мага да скине проклетство. Ни то није вредело. Пешкири су летели из ормарића, чаше из креденца. А онда је једне ноћи нешто пукло. Чуло се као удар грома. Ођекивао је топот коња. Породица је излетела у двориште и видела да је капија пукла напола. Нико није чуо, нити видео грмљавину. Нити је чуо и видео коње.

Хлеб за демоне
Домаћице су зато на тај дан месиле специјални хлеб, копитњак у облику потковице, са рупом у средини, у којој би се стављале житарице. Веровало се да ће их то заштити од Тодора и његових коња.
На Тодорову суботу је пукла капија, дошли су Тодорови коњаници!

То је био коначни знак за власнике да побегну одатле, по цену да не успеју да продају кућу и живе негде као подстанари. Кума им је рекла да се то догодило на Тодорову суботу, а да је познато како Свети Тодор у виду ноћног јахача може да донесе болести и лудило, узимајући увек жртве. Те ноћи крећу поворке коња-демона, односно покојника који су тада веома опасни.

Прочитајте још: Људи ХРЛЕ у ово место у СРБИЈИ: Долазе да ИЗЛЕЧЕ очи, а црква Свете Петке им ИСПУЊАВА ЖЕЉУ (ФОТО/ВИДЕО)

Док причамо о томе, жена из Карађорђеве улице нам каже како њена малолетна кћерка тврди је чула топот коња. А нико их у улици нема. Мајка верује да су то демони предака који траже нове жртве. Многи Белоцрквани, каже, живе у истом страху.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.