· · Коментари: 0
УМИРУЈУЋЕ КУПКЕ

Ово је ВАШИХ ПЕТ МИНУТА! Приуштите себи КРАЉЕВСКИ третман после напорног дана

Физички и психички премор након стресног обављања посла разлог је више за опуштање, које морате себи приуштити како бисте у нови дан ушли одморни и расположени за нове подухвате

girl-1358371_960_720.jpg
Фото: Pixabay

Терапеутски доживљај, детокс целог тела и ублажавање напетости мишића су кључне благодети које ће вам након напорног дана донети умирујућа, релаксирајућа купка. Топла купка по завршетку дана доприноси јачању имунитета, спречава укоченост зглобова и побољшава ментално зравље.

Прочитајте још: Ово је БОЈА године: Одговара и плавушама и црнкама, а слаже се уз све!

Урањање у топлу воду појачава циркулацију, отвара поре и опушта мишиће. Ово је природни начин за лечење емоционалних и психолошких поремећаја као што су депресија несаница, нервна напетост, хронични стрес и анксиозност. 

Релакс купке су природни начин за лечење емоционалних и психолошких поремећаја

Доносимо вам пет умирујућих купки по мери свих.

Прочитајте још: ЖЕНЕ су најлепше са 23 и најплаћеније са 39 година, а МУШКАРЦИ у свему касне

Купка од камилице

Умирујућа купка од камилице опушта напете нерве, а помаже и у лечењу и превенцији запаљења коже и слузокоже. Прелити две пуне кашике камилице са 200 милилитара вреле воде, оставити то да одстоји, процедити, па наспути у каду с тополом водом.

Прочитајте још: ГРОЗНЕ СУ, али сви ће носити ове САНДАЛЕ јер су удобне (Фото)

Купка са медом и млеком


Фото: Pixabay

Загрејати литар и по млека (3,2 одсто млечне масти), помешати га са кашиком меда и сипати у каду са топлом водом. Немојте испирати купку сапуном јер ћете тако спрати и заштитни филм који млеко оставља на кожи. Кад изађете из воде, потапкајте се пешкиром и намажите млеком за тело.

Ова купка идеална је за особе са сувом кожом.

Прочитајте још: Ову украсну биљку сте сигурно видели у парковима, али нисте знали да лечи - јетру

Купке са етеричним уљем руже и јасмина

Растворити у кади од шест до осам капи неког етарског уља с опуштајућим дејством, а то су уља неролија, руже, јасмина, сандаловине. Уронити у купку и заборавити на све што вас је у току дана узнемирило.

Купку примењујте пред спавање.

Прочитајте још: БЕЛИ ајлајнер и ЦРВЕНИ кармин, али и још 6 занимљивих трендова владаће овог ЛЕТА

Купка са цветовима лаванде

Ова купка идеална је за вече, пре спавања, јер делује умирујуће. После ње се лако заспи. Ставите шаку лаванде у воду за купање или, уместо тога, употребите 20 капи есенцијалног уља лаванде.

Како бисте појачали позитивно дејство купке, поред каде ставите посуду с јако врућом водом, умочите у њу чисту памучну крпу, исцедите је и затим њоме добро истрљајте врат, рамена и табане. То су, наиме, делови тела у којима се акумулира напетост.

Прочитаје још: Десет сазвежђа на десет ноктију - то је тренд који ће владати овог лета


Фото: Pixabay

Купка са матичњаком и мајчином душицом

Прелити врелом водом две шаке матичњака, мајчине душице и нане, поклопити и оставити да одстоји 15 минута како би се ослободила етерична уља из биљака. Затим чај сипајте у каду са водом, а биљке ставите у платнену врећицу. Лезите у топлу купку и масирајте тело платненом врећицом.

Прочитајте још: Руси "одлепили" за гардеробом од КОПРИВЕ И КОНОПЉЕ: Тканине спречавају РАК КОЖЕ, а верује се да постоје и друга лековита својства

После двадесетак минута нежно пешкиром покупите воду са тела. Топла вода помаже етеричним уљима да их кожа апсорбује, а масажа биљем побољшава циркулацију. Ако имате масну кожу, не морате је мазати млеком.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.