Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

Ово јело ће задивити и најпробирљивије гурмане, јер само име изазива осмех (Фото)

Сармице од зеља су симбол пролећа, јер ови мали залогаји права су експлозија укуса који се топи у устима.

1.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Сармице од зеља се праве веома једноставно и младе домаћице не треба да се плаше да се „ухвате у коштац“ са овим укусним јелом који многи сматрају врхунцем умећа неке домаћице.

Месо се прво издинста Фото: А. М.

Прочитајте још: Засладите се слаткишем који се НЕ ПЕЧЕ (Фото)

Састојци:

  • 300 грама млевеног меса
  • Шољица пиринча
  • 3 везе по 10 листова зеља
  • црни лук
  • кашикица млевене паприке

Припрема:

Млевено месо може да буде комбинација јунетина и свињског, а све зависи од личног укуса. Месо се у дубљем тигању издинста са црним луком, посоли и побибери. Могу да се додају и зачини према укусу попут оригана. Када се месо издинста и промени боју додају се пиринач и кашикица алеве паприке, па склони са рингле и поклопи.

Сваки лсит зеља се пажљиво пере са обе стране
Пжљиво се увијају, прво са стране Фото: А. М.

Сваки лист зеља се пажљиво опере и у дубљу шерпу се сипа вода. У врућу воду се бланшира, кратко скува неколико листова. Кување траје два-три минута, а лситови се не кувају сви заједно, већ по неколико и пажљиво се одлажу на тањир. Два-три листа се одвоје са стране.

Одвојте неколико листова да покријете сармице.

Када се сви листови бланширају припреми се шерпу у којој ће се кувати сармице и отклопи се млевено месо.  На леви длан се стави корен листа са наличја и у њега се сипа кашикица млевеног меса. Прво се затворе листови са десне и леве стране, па корен, а онда се полако мота тако да сармица буде покривена са свих страна. Сармице се пажљиво ређају једна поред друге, а у тигањ се сипа топла вода и залију сармице. Одозго се сармице покрију одвојеним листовима.

Прочитајте још: Волите печурке и бело месо, а немате много времена: Преукусан оброк за 400 динара и 20 минута (Фото)

Сармице треба да прокључају, рингла се смањи и кувају се још око 45 минута. Сармице од зеља су најукусније када се једу са павлаком.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas