· · Коментари: 0
ИМУНИТЕТ

ОВО ПОВРЋЕ ЈАЧА ИМУНИТЕТ! Конзумирајте га што више и за вас нема зиме

Можете смањити и ризик од појаве камена у бубрегу.

1602853113_Depositphotos_83381456_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Потребно вам је више енергије током дана? Наравно, у томе може да вам помогне исхрана уколико једете праве намирнице. Управо је једна од таквих намирница и келераба. Она је богата биљним влакнима која осигуравају дужи осећај ситости и дуже од других намирница ослобађају енергију која вам је потребна у току дана.

Захваљујући томе што има врло мало калорија, а при томе и подстиче варење, она вам чак може помоћи у борби против вишка килограма. Келераба је природни избор витамина Ц, захваљујући којем јача имунитет и штити целокупно здравље, али и неутралише деловање штетних, слободних радикала који подстичу старење ћелија.

Прочитајте још: Ојачајте СРЦЕ - једите ГРОЖЂЕ! Ево зашто морате конзумирати у овом сезонском воћу

Такође, келераба смањује ниво лошег холестерола у крви, стабилизује ниво шећера, што је посебно значајно код људи који болују од хипогликемије и дијабетеса. Витамин Ц, којег у овом поврћу има пуно, подстиче апсорпцију железа које је одговорно за снабдевање крви кисиком, чиме се тело окрепљује и снажи, због чега се осећамо "живље" и имамо више енергије.

Прочитајте још: Зашто нам ЗУЈИ У УШИМА? Овај проблем може довести до фрустрације и губитка слуха, а ево шта треба урадити

Уколико редовно конзумирате келерабу, можете смањити и ризик од појаве камена у бубрегу, док присутни калијум снижава повишен крвни притисак и стабилизује га. Такође, келераба је одлична и у смањењу ризика од карцинома дебелог црева. Својим састојцима повољно делује на здравље костију, лимфни систем, везивно ткиво, зубе и десни, а ублажава едеме, кандидијазу и различите вирусне инфекције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.