· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Ово сигурно нисте знали о вашим омиљеним јунацима из цртаних филмова (ВИДЕО)

Цртани јунаци често су засновани на неким истинитим ликовима или догађајима, а да ми то уопште нисмо могли да претпоставимо

1608565372_maza-i-lunja.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /Мовиецлипс Цлассиц Траилерс

Цртани филмови зову вас у свој свет у ком влада љубав, срећа, радост, искреност. Понекад иза наших омиљених јунака стоји и нешто више.

Прочитајте још: Тајна стара чак 3.000 година: Ко су били Ромео и Јулија из библијског града?

Покахонтас: Она је једна од омиљених јунакиња цртаћа и потпуно се разликује од других, донекле класичних Дизнијевих принцеза. Иако сви знају да је Покахонтас инспирисана стварним ликом, историјски докази кажу да је њено право име било Матоака, а да је Покахонтас само надимак који значи “неваљала” или “размажено дете”. Иако то у цртаћу није приметно, Покахонтас је у стварности заправо имала 26 браће и сестара.

Лепотица и Звер: Иако је за настанак принцезе Бел било лако осмислити лик, аниматор Глен Кин желео је да лик Звери буде више стваран, па је он заправо настао од карактеристика гориле, бивола, а од лава је позајмио изглед гриве. Оно што је још занимљиво код овог Дизнијевог класика је и то да је Бел најстарија Дизнијева принцеза. Док су остале принцезе тинејџерке, Бел има преко 20 година.

Маза и Луња: Откад се пре више од 60 година појавио на телевизијским екранима, цртаћ Маза и Луња постао је један од омиљених анимираних остварења Дизнијевог света, али и једна од највећих романси у историји телевизије. Идеја да се сними овај филм настала је 1937. код аниматора Џоа Гранта који је према своме псу осмислио лик Мазе. Пошто се Волту Дизнију није толико допала прича коју је Грант осмислио уз цртеж, где се пас прилагођава животу у дому у који је управо стигла мала беба, снимање филма је одложено до даљњег. Филм је снимљен тек 1955, готово 20 година након што је настао први цртеж Мазе.

Звонар Богородичине цркве: Овај цртани филм, иако то што јесте, врло мрачну тему крије. Снимљен је по књизи Виктора Игоа, а креатори су морали да праве разне изузетке да би трагичан живот Квазимода био примамљивији деци. Иако се радња догађа у цркви, креатори Звонара Богоричине цркве морали су да умање религијски значај.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.