Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВА ОГРАДА

Ово су БРЗОРАСТУЋЕ живе ограде за двориште и терасу - заштитите се од радозналих погледа!

Листа од 10 биљака које најбрже расту и дају осећај приватности у вашем дворишту или тераси.

1619616162_hydrangeas-1645993_1920.jpg
ФОТО: pixabay
Oglas

1) Чемпрес

Можда није најбољи дугорочни избор у мањим стамбеним вртовима, али ова биљка може нарасти и до 40м. Природни, домаћи чемпреси могу бити одличан избор у правим окружењима.

2) Ловор

Популаран избор живе ограде и још је једна брзо растућа опција. Може створити живу ограду високу 1,5 - 5м.

Бамбус има тенденцију да преузме двориште, пошто се понаша као коров. Садите га директно са саксијом.

3) Божиковина

Постоји широк спектар божиковине које добро раде како би обезбедиле већи ниво приватности у дворишту. Неке традиционалне божиковине имају бодљикаво лишће које такође може побољшати сигурност врта и црвене бобице зими. Међутим, немају све божиковине врхове и неке стварају глатку живицу.

Прочитајте још: МЛЕКО и ПИВО за ваше биљке - дају невероватан сјај листовима!

4) Фотинија

 Ово је брзорастући украсни, зимзелени грм који цвета и може бити још један одличан избор за приватност у вашем врту. Ред Робин је једна популарна сорта ове зимзелене живе ограде и када се редовно обрезује, може створити густи покривач за ограду.

5) Ватрени трн

Као и многе опције на овој листи, може добро функционисати и као природна ограда и заштита од погледа. Пираканта (позната као ватрени трн) је одлична и за дивље животиње. Птице ће волети црвене или наранџасте бобице које се појављују на јесен.

Одлична идеја за ограду су разне врсте бобичастог воћа, попут малина и купина.

6) Берберис

Ове биљке могу да варирају у величини, од 1 до 5 метара, а многе имају атрактивне пролећне цветове праћене бобицама које су такође популарне међу баштенским дивљинама.

7) Бамбус

Ако желите да имате приватност, али немате простора за шири појас грмља, можете узети у обзир бамбус. Пазите, међутим, иако бамбуси могу бити корисни додаци многим баштама, неки могу имати тенденцију да преузму власт и понашају се као коров. Уколико имате посла са таквом врстом, посадите их у земљу са саксијом.

8) Форситија

Дрвенасте гране форсиције могу да дају потребну структуру и покривају двориште од погледа, а сунчано жути цветови с пролећа заиста чине овај избор савршеним. То је једна од биљака које најављују долазак пролећа и пружају извор нектара за опрашиваче почетком године.

Прочитајте још: Борац против бактерија расте на вашој тераси - ДРАГОЉУБ, најукуснији цвет! (РЕЦЕПТ)

9) Хортензије

Хортензије могу бити зимзелене или листопадне, биљке које саме праве ограду или се могу ослањати на зид или ограду. Њихово раскошно цвеће ће и током јесени улепшавати ваше двориште. Поред раскошног цветања, неке хортензије, попут „Ензиандома“, на јесен ће имати и атрактивно црвено-смеђе лишће.

10) Малине

Наравно, можете размислити и о томе да направите ограду користећи традиционалније бобичасто воће. На пример, малине могу да направе одличану ограду, пошто брзо расту и довољно су високе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas