Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чишћење купатила

Најпрљавији су део куће, хемија не помаже, а ово су ДОМАЋА СРЕДСТВА која су спас

Домаће методе чишћења ефикасно ће помоћи у борби против прљавштине између плочица.

1600088373_Depositphotos_153011802_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Фуге повезују плочице на зиду или поду. Оне су врло важан завршни елемент и доступне су у више боја, међутим, често се запрљају и нису најлакше за чишћење. Зашто? Будући да се налазе између плочица приступ њима је отежан. Када су веома прљаве, употреба хемикалија може бити неефикасна, па их треба очистити врло једноставним, кућним методама.

Имајте на уму да нас чишћење фуга кућним средствима не ослобађа од предузимања одговарајућих мера предострожности. Без обзира на методу која се користи, вредно је навући гумене рукавице.

Паста за зубе

Фото: Депосит

Ако тражите брзи начин чишћења фуга, можете користити пасту за зубе. Само је стисните на стару четкицу за зубе, протрљајте прљаво место, оставите 15 минута и исперите водом.

Прочитајте још: МИРИС ДОМА: Ево зашто сами НЕ МОЖЕМО да ОСЕТИМО

 Лимунов сок

Сок од лимуна такође можете користити за чишћење фуга. Само нанесите сок и оставите  15 минута. Касније обришите влажном крпом.

Тоалетна течност и вода

Ако тражите јаче средство за чишћење фуга, можете направити водени раствор од детерџента за чишћење WЦ-а (мора да садржи хлор) и воде. Комбинујте пола литра детерџента са пола литра воде. Након мешања само навлажите четкицу за зубе и брзо очистите фуге.

Фото: Депосит

Раствор сирћета и соде бикарбоне

Једна од најефикаснијих метода чишћења фуга је раствором воде, соде бикарбоне и сирћета. Ова комбинација ће се носити са тврдокорном прљавштином, наслагама каменца и масти, па чак и са наслагама рђе. Да бисте је направили, једноставно комбинујте: 100 мл сирћета, 100 мл воде и пакет соде бикарбоне. Након мешања препарат нанесите на фуге и оставите око 40 минута. Након тог времена, само исперите водом.

Прочитајте још: Одећа се СКУПИЛА НАКОН ПРАЊА? Ево како да решите проблем уз ЈЕДАН ТРИК, али будите ОПРЕЗНИ!

Прашак за пециво

Прашак за пециво један је од најлакших кућних препарата за прљаве фуге. Само их поспите прахом, оставите да се растопи (требало би око 30 минута) и исперите водом. Прашак за пециво уклања наслаге каменца, масти и флека.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas