· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ово су ГРЕШКЕ којим наносимо ШТЕТУ ОЧИМА, а да тога нисмо ни свесни

Капи које смањују црвенило ока тренутно су решење, а никако оно дуготрајно.

1610264982_Depositphotos_1240806_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ако пречесто стављате капи за очи и црвенило се само погоршава, време је да посетите доктора како би вам он дао праву дијагнозу и препоручио одговарајући третман.

Здравље очију изузетно је битно. За његово одржавање није довољно обавити само годишњи преглед код доктора, већ свакодневно треба да бринемо о нашим очима.

Прочитајте још: Суве су вам очи, не трљајте их: Докторка објашњава шта урадити уместо тога

Како бисте што боље очували здравље ваших очију, не бисте смели да радите ове ствари.

Спавати са контактним сочивима

Спавање с сочивима никако се не препоручује јер она могу да блокирају доток кисеоника до рожнњаче, што може да доведе до разних инфекција. Ако није реч о врло кратком дремању, избегавајте спавање са сочивима.

Избегавати докторске прегледе

Врло је важно да обавите годишњи преглед очију. Тада офталмолог може да приметити одређене ствари које ми сами не бисмо ни успели да приметимо, а које би могле да представљају и здравствене проблеме.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Направите "протеинску бомбу": Овакав доручак даће вам енергију за цео дан

Наносити оловку на унутрашњи део ока

На унутрашњи део линије трепавица не бисмо смели да наносимо оловку јер се шминка може измешати са сузама, може прекрити сочива с разним честицама и тако пренети бактерије у очи.

Стога настојте да оловку наносите на спољни део линије трепавица.

Спавати са шминком

Овај потез једнако је лош за вашу кожу, као и за очи. Спавање са шминком може да зачепи жлезде око очију и тако повиси ризик од иритације коже. Важно је да увек пре спавања одстраните шминку с лица.

Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?

Занемарити рок трајања производа

Коришћење контактних сочива, капи за очи и разних течности након што им је истекао рок трајања није добра идеја. Пробајте да створите навику да барем сваких неколико седмица проверавате производе које користите.

Фото: Депозит

Претерано користити капи за очи

Капи које смањују црвенило ока тренутно су решење, а никако оно дуготрајно. Ако пречесто стављате капи за очи црвенило ће се само погоршавати, време је да посетите доктора како би вам он дао праву дијагнозу и препоручио одговарајући третман.

Прочитајте још: Митесери, акне и остала ЗЛА на лицу: Три ЗАКОНА која морају тинејџери да поштују

Избегавати ношење сунчаних наочара зими

Сунце може да оштети наше очи кроз читаву годину, а не само лети. Стога је изузетно важно носити квалитетне сунчане наочаре с високом УВ заштитом и током зимских дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.