Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вирус

ПОГРЕШНИ КОРАЦИ при ДЕЗИНФЕКЦИЈИ ПРОСТОРА: У ове ствари не треба да верујемо

Постоји пуно неистина о дезинфекцији простора у које не треба да верујете

1601720186_Depositphotos_133255010_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Откако је корона вирус паралисао свет, сви знамо колико је дезинфекција просотрија неопходна. Стога, са свих страна се појављују савети за дезинфекцију просторија. Међутим, некад не треба веровати у све што прочитате! 

Техника којом чистите је ваш избор, али средства за дезинфекцију која бирате, треба добро да проучите како се правилно користие, тврде стручњаци.

  • Није истина да сви производи за чишћење уједно и дезинфикују. Прочитајте шта пише на производу, можда има учинак уклањања мрља и прљавштине, али то не значи да убија бактерије и вирусе.

Прочитајте још: Пазите шта конзумирате ујутру: Ово је НАЈГОРИ НАЧИН да започнете дан

  • Треба знати да нису тачне информације да средства на биљној бази нису делотворна као она хемијска. Можда треба да их нанесте више пута и мало дуже ћете ћистити јер нису толико агресивна, али имају исти учинак.
  • Многи  дезинфикују дом уз помоћ сирћета, верујући да тако убијају бактерије.  Међутим, како тврде ЦДЦ и НДФ (организације за здравље и сигурност), ово је погрешан корак. Истина је да ћете се решити мрља, али дефинитивно нећете дезинфиковати површине.

Прочитајте још: Погледајте своје, јер НОКТИ могу указати на ОЗБИЉАН ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМ

  • Такође, људи мисле да средства за дезинфекцију делују у првих пар секунди, али то није истина. Како бисте савршено дезинфиковали простор и решили се бактерија, потребно је време. Није битно колико је добар или лош производ који користите, углавном у упутству пише да га нанесете и оставите да мало одстоји, па тек онда обришете крпом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas