· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊА

Ово су разлози због којих је здраво попити чашицу џина

Алкохол се смтра највећим пороком, али у умереним количинама поједина пића могу имати и одређене предности

1616175699_Depositphotos_80716008_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Наиме, међу алкохолним напицима који се користе у "здравствене" сврхе, добро је попити коју чашицу џина јер он има поједине предности, када је у питању човечији организам.

Прочитајте још: Подиже имунитет и смањује шећер у крви: Ова биљка користи се вековима у традиционалној медицини, а има бројне здравствене бенефите

Борба против прехладе

Фото: деспоситос

Бобице смреке нарочито су здраве и садрже бројне здравствене погодности, а ове супер-бобице такође су главни састојак џина. Бобице смреке већ се вековима користе као антисептик, а могу помоћи и у борби против прехладе. Такође, уље из бобица смреке може да вам помогне у отварању дисајних путева.

Смирује бол у зглобовима

Покушајте да попијете мало џина ако вас боле зглобови или патите од артритиса – према неким истраживањима изгледа да састав џина ублажава бол у зглобовима, гихт и реуматоидни артритис.

Боља пробава

Многи људи избегавају џин због његовог помало горког укуса, али управо он може помоћи вашем метаболизму. Биље које се користи у производњи џина повећава желудачане киселине и пробавне ензиме, а то повећава течност која је потребна да би се храна у вашем желуцу заиста варила.

Заштита од маларије

Ако планирате да отпутујете у земљу у којој постоји опасност од маларије, можда ћете пожелети да попијете један џин-тоник када стигнете тамо. Према неким изворима, џин-тоник направљен је како би кинин, који је тада био кључан лек за превенцију и лечење маларија, имао пријатан укус. Наравно, џин-тоник никако није замена за прави лек!

Прочитајте још: Ако патите од АЛЕРГИЈА примените ова правила при чишћењу спаваће собе

Чишћење организма

Ако имате проблема са затвором или инфекцијом уринарног тракта, џин вам можда може помоћи. Будући да је смрека диуретик помоћи ће вам да се решите штетних ствари из организма, а уједно ће смањити и задржавање воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.