Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОПРЕЗНО

Ово су СОБНЕ БИЉКЕ које могу бити СМРТОНОСНЕ за ваше љубимце!

Држите подаље све што им је на дохват њушке.

1606219735_Depositphotos_250606316_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Мачке и пси воле да миришу и грицкају све што им је на дохват њушкице. Али неке собне биљке свакако би требало држати подаље од њих јер могу изазвати све од благих желудачних тегоба до озбиљних последица по њихово здравље.

1. Цикас палма 

Цикас или лажна палма украс је многих вртова на Медитерану, али ова биљка с круном кожастих листова који подсећају на крошњу може да изазове озбиљне проблеме за вашег пса или мачку. 

- Грицкање ове опасне биљке може да изазове повраћање, крварење желуца, проблеме с крвљу, заказивање јетре, али и најфаталнији исход, па је треба држати подаље од кућних љубимаца - упозорава ветеринарка Тина Wисмер из центра Анимал Поисон Цонтрол у Урбани из Иллиноиса. 

Прочитајте још: МИРИСИ који помажу да се код куће осећате још СРЕЋНИЈЕ

2. Љиљани 

Фото: Депозит

Дугоцветни љиљан и оријентални хибриди љиљана који расту из луковице могу да изазову затајење бубрега код мачака, али не и пса. Заправо, полен љиљана може бити опасан по живот мачака. Ако не можете без овог декоративног биља, избегните проблеме тако што ћете откинути или подрезати тучак када се цвет отвори како би избегли проблеме са својим кућним љубимцем. 

3. Алое вера 

Иако ова биљка дебелих меснатих листова и лековитог сока има чудотворне моћи кад је у питању здравље и нега људске коже, кућним љубимцима може да створи много проблема – све од повраћања, дијареје и подрхтавања до депресије код мачака и паса. 

Прочитајте још: Агресивне боје намештаја, бели теписи...Ово су НАЈВЕЋЕ ГРЕШКЕ при уређењу дома

4. Дифенбахија 

Ваш кућни љубимац неће стићи да прожвака много листића ове биљке пре него што почне да осећа промене у телу. Симптоми укључују осећај интензивног горења и иритације у устима као и на уснама, претерано слињење, повраћање и проблеме с гутањем. Дефинитивно би требало да је држите подаље од кућних љубимаца, али и сами да оперете руке након што додирујте ову биљку.

5. Кукурузни змајевац 

Кукурузни змајевац је још једна популарна кућна биљка, али она може да изазове велике проблеме за кућне љубимце. Негативне последице укључују претерано лучење слине, повраћање, анорексију и депресију. 

6. Филадендрон 

Фото: Депозит

Филадендрон је међу популарнијим декоративним кућним биљкама. Али ваља знати да њени велики листови нису јестиви, и да грицкање истих код кућних љубимаца можете да изазове иритацију усне дупље и језика, али и проблеме са гутањем, претерано слињење и повраћање. 

Прочитајте још: ГРЕШКЕ које смо сви бар једном направили у уређењу дома (ФОТО)

7. Златна пузавица 

Ова атрактивна биљка пењачица опасна је по живот мачака и паса јер садржи кристалиће у облику иглица којима се иста брани од грабежљиваца из природе. Пробављање ових кристалића може да изазове иритацију уста и језика, проблеме с гутањем, слине и повраћање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas