· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Ову храну би требало да избегавате када сте болесни

Како постоји храна коју лекари препоручују да једемо када смо болесни, исто тако постоје намирнице које би требало да избегавамо

1605799971_salmon-518032_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Постоји храна коју би требало да не конзумирамо када смо болесни јер она само може да појача симптоме болести коју имамо.

Прочитајте још: Решите се КАРИЈЕСА заувек! Направите сами домаћи напитак који ће вас СПАСИТИ

Слаткиши

Бела крвна зрнца се теже боре са бактеријама уколико уносите превише рафинисаног шећера, ког су слаткиши препуни. Слаткиши на тај начин слабе имуни систем, а уколико имате стомачне проблеме – ове посластице ће само подстаћи дехидрацију организма.

 

Сок од наранџе

Фото: пиxабаy

Иако је овај напитак здрав, ипак се не препоручује када сте болесни – поготово ако вас боли грло или имате осећај да је суво. Цитрисне киселине у соку од наранџе само ће још више повређивати ваше ионако болно грло.

Газирани напици

С обзиром на то да су ови напици пуни шећера – заслужни су за дехидрацију организма, а сигурно је да вам неће утолити жеђ, а ако вам је потребна алтернатива за воду – требало би да пробате пића са ниским проценто шећера и која имају електролите – као што су спортске слатке воде.

Кафа

Међу напицима које би требало избегавати током болести налази се и кафа, поготово када имате стомачне проблеме било ког типа. Кофеин је сам по себи дијуретик, па ћете од ње имати потребу да још више мокрите, што може изазвати дехидрацију организма.

Млеко

Млеко би требало да избегавате када сте болесни – поготово ако сте “запушени”, јер овај напитак само поспешује производњу слузи.

Прочитајте још: Списак намирница које су МЕЛЕМ за здравље плућа и дисајних путевева

Пржена храна

Познато је да је пржена храна богата угљеним хидратима и потребно је више времена да прође кроз дигестивни систем – што може подстаћи мучнину и киселину.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.