Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Ову храну треба да једемо ПРЕ ТРЕНИНГ: Ево због чега УГЉЕНЕ ХИДРАТЕ не треба да избацујемо

Само уз правилну исхрану можете довести линију до савршенства.

1620905654_Depositphotos_166002142_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Нутрициониста Барбара Левин сматра да исхрана може бити најбољи савезник и бити најбоља стратегија како бисте постали бољи атлета. Она је једна од најпознатијих нутрициониста на свету, ради са професионалним спортистима и НБА играчима.

Истиче да уношење одређених намирница пре вежбања обезбеђује потербну енергију телу, а након вежбања препоручује одређене оброке како би се тело опустило. Килограми су нам свима важни, па је правилна исхрана, која укључује угљене хидрате, веома важна. Њих никако не смемо заборавити, јер било која дијета која их изоставља, након престанка употребе изазива јо-јо ефекат.

Прочитајте још: Пола сата дневно за 6 пролећних вежби и ето САВРШЕНОГ тела до лета

Умерена конзумација разноврсне исхране доводи до жељених ефеката.

Пре тренинга препоручује унос угљених хидрата, јер они представљају гориво за тело и брзо се разлажу, па се ти шећери користе као енергија. Никако не бисте требали пре тренинга да уносите протеине, јер ће се током тренинга разложити и успорити варење.

Угљене хидрате би било најбоље да узимате у мањим порцијама, два до три сата пре тренинга као неку врсту ужине.

Овсена каша, црна чоколада, банане, кикирики, бадеми, лешници су идеалан избор за ужину. Посебно је важно да избегавате масну храну, јер масти успоравају варење и изазивају грчеве.

После тренинга би било добро да једете протеине у комбинацији са угљеним хидратима, где је однос 4:1. Дакле, протеини треба да обилују, па би шејк, чоколадно млеко са ниским садржајем масти или смути били добар избор. Након тренинга неких пола сата немојте ништа да уносите у организам, а затим почастите своје тело једним оброком.

Прочитајте још: Нутрициониста Јасмина Ристивојевић препоручује пролећни детокс: Без гладовања до витке линије

Посебно је важно да уносите што више воде и пре и након тренинга. Нутриционисти сматрају да правилан унос угљених хидрата - пице, пљескавице и слаткиши морају бити дозирани. Никако их немојте скроз избацивати, јер су потребни организму.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas