· · Коментари: 0
ЦИПЕЛЕ

Ову обућу НИКАДА не купујте: ШЕСТ пари ципела које могу да вам УНИШТЕ СТОПАЛА (ВИДЕО)

Лето је најкритичнији период за ноге, јер се тада највише носе високе потпетице и обрнуто - потпуно равна обућа.

Погрешно се верује да су само вртоглаво високе потпетице опасне за стопала. Напротив, равна обућа је подједнако штетна за колена и кичму.

Прочитајте још: Са 20 "терајте" моду, са 30 истакните предности, са 40 покријте колена!

Фото: Youtube/ screenshot BRIGHT SIDE

1. Високе штикле

Истраживачи са Универзитета у Манчестеру су научно доказали да су високе потпетице штетне за ноге, јер скраћују мишић потколенице. Штикле скраћују мишић за невероватних 13 одсто! па може да се догоди да особа која редовно носи потпетице високе 10 сантиметара заврши у гипсу и код физиотерапеута без икакве повреде!

Скраћују мишић за 13%

Високе потпетице изазивају бол у леђима и оштећење нерава и колена. Не треба да их баците, не носите их често. Тачније, купујте ципеле са штиклом до шест сантиметара.

Фото: Youtube/ screenshot BRIGHT SIDE

2. Платформе

Ниске жене обожавају платформе, јер носећи њих добијају на висини. Ове ципеле су нефлексибилне, круте и опасне за ходање. У њима се често дешавају незгоде. Доктори предлажу да, ако сте чврсто одлучили да желите платформе, купите оне које су равне, без штикле.

Платформе су круте, а јапанке најопасније.

3. Јапанке

Ово је најсмртоноснија обућа. Ове папуче стварају притсдк на свим зглобовима током ходања, а редовно стварају жуљеве.

Када се купују ципеле?
Никада ујутру, увек поподне, јер се тада стопала већ опусте и прошире до правог броја.

4. Балетанке

Ова обућа на даје никакву подршку стопалу и временом се рис спушта и шири. Дакле, ако вас боле колена то је од балетанки. Ако вас боле зглобови, то је поново од равне обуће. Не морате да их баците, али морате да у њих убаците ортопедске улошке.

Фото: Youtube/ screenshot BRIGHT SIDE
Патике су превише меке и лоше су за ходање.

5. Шпицасте ципеле

У њима се даме осећају као краљице, али морају да знају да ове ципеле систематски деформишу стопала, јер их притискају са стране.

Прочитајте још: ГРОЗНЕ СУ, али сви ће носити ове САНДАЛЕ јер су удобне (Фото)

6. Патике

Одличне су за трчање и вежбање, али не и свакодневно ходање. Као што су платформе превише ригидне, тако су патике превише флексибилне. Идеална обућа треба да буде нешто између.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.