· · Коментари: 0
традиција

ПАГАНИ и ДРУИДИ окупирали Стоунхенџ: Мистична прослава почетка лета! (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција је данас прекинула окупљање поводом летње дугодневнице након што су стотине људи окупиле око Стунхенџа, упркос забрани због пандемије.

1624282395_stonehenge-2326750_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Око 30.000 весељака сваке године обично путује до споменика у Вилтширу у Енглеској, при изласку сунца да обележе најдужи дан у години.

Али годишњи догађај отказан је другу годину заредом након одлагања ублажавања мера које важе у време пандемије.

Полиција је оштро реаговала на окупљене људе, који се изјашњавају као пагани и друиди.

Прочитајте још: Хиљаде девојака љуби његов гроб, а неке су отишле толико далеко да глуме сексуалне односе са статуом! (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција код Стоунхенџа

Полиција је била присиљена да затворити приступ локацији и растера учеснике, који су се оглушили о забрану окупљања око Стоунхенџа.

Организатори, удружење "Енглеско наслеђе" су спремили пренос уживо са локације, али је било сметњи због људи који су се појавили и које је полиција морала да растера.

Тим поводом, огласили су се из удружења "Енглеско наслеђе".

Стоунхенџ
Грађевина из неолита и бронзаног доба, налази се  у околини Аменсберија у Енглеском округу Вилтшир. Спада међу мегалитне споменике јер је грађен од огромних камених блокова. Није познато којој је сврси Стоунхенџ служио нити који је био мотив његове изградње, али већина познавалаца сматра да је имао улогу у паганским ритуалима тог времена. 

Организатори разочарани

Организатор Ед Шајерс рекао је: „Морам рећи да смо били разочарани што је велики број људи одлучио да занемари наш захтев да јутрос не иду до камења и то је разлог што немамо слике какве бисмо волели.

„Разочаравајуће је видети да се то догађа, али нажалост у таквим ситуацијама морамо на прво место ставити сигурност наших запослених и зато смо јутрос имали одређених прекида.

Окупљени људи прекинули пренос уживо, који је услед Ковид пандемије организовало удружење "Енглеско наслеђе". 

„Полиција нам је рекла да су људи сада растерани и да је ситуација под контролом.“

Полиција Вилтшира потврдила је да је затворила приступ локацији након што се у раним сатима појавио велики број аутомобила.

Полицијске снаге су изјавиле: „Донели смо тешку одлуку да спречимо даљи приступ, ради одржавања јавне безбедности и спречавања потенцијалне штете на оближњем пољопривредном земљишту.

„Ово је одговор на велики број људи и возила у том подручју.“

Прочитајте још: "Открио сам да ми је син у ствари ујак!": Невероватна исповест мушкарца од које ће вас заболети глава! (ВИДЕО)

Посебан дан за пагане и друиде

Хиљаде пагана и друида обично се окупљају у Стоунхенџу како би обележили најдужи дан у години.

Пагани и друиди, редовно се окупљају да посматрају тренутак изласка сунца изнад Стоунхенџа.

Ове године лето ће трајати 93 дана, 15 сати и 49 минута.

 ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.