Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ

ПАКАО од одмора: Раскид на летовању је чест и дешава због само једног ПРОБЛЕМА

Многе везе се прекину на одмору, а разлог је увек само један.

1623328629_Depositphotos_299967986_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Одмор са партнером је прилика да заједно проведете најлепше тренутке, далеко од свакодневних обавеза, рутине и стреса. Али путовање са вољеном особом може и да вас удаљи.

Прочитајте још: Мушки климакс почиње пре 40. године, а највише желе једну ствар

Многи се тек на одмору упознају

Неки парови на одмору доживе препород емотивне везе, док за друге постаје ноћна мора.

- Све зависи од тога каква је веза била до тренутка одласка на путовање. На то како ће се одвијати ситуација између њих и у каквом ће се расположењу вратити утиче више фактора. Важно је колико се пар добро познаје, колико дуго је у вези и у којој фази је њихов однос, а некада може бити од значаја и животно доба, односно зрелост оба партнера - каже психолог Милица Милорадовић Станковић.

Ако веза пукне није крив одмор!

Свакодневне обавезе многима не остављају простор за озбиљније бављење емотивним односом, па на одмору схвате колико је веза трпела и колико су се удаљили.

Прочитајте још: ТУРСКИ ШОТ против короне и ДУГИН ЛЕК залудели туристе (ФОТО)

- Ако је однос међу паровима дисфункционалан, а време које свакодневно проводе заједно им представља терет, на одмору нетрпељивост може ескалирати, јер су више упућени једно на друго и теже је избегавати проблеме. Ако и дође до краја везе, не може се рећи да је одмор узрок томе, али може бити повод за прекид онога што већ није ваљало - истиче психолог.


Фото: Депозит

Нереална очекивања од одмора

Превелика и нереална очекивања од заједничког путовања могу бити разлог разочарања и сукоба.

Прочитајте још: Терапеути тврде да се БРАКОВИ распадају јер се партнери не познају!

- Ако желимо да наш одмор буде идеалан, да се претвори у апсолутно уживање без проблема и фрустрација, у старту смо осуђени на незадовољство, а путовање на пропаст - истиче Милица Милорадовић Станковић. - Непредвиђене непријатне и стресне ситуације нису изузетак ни на одмору. Чак су и неке ситне препирке са партнером уобичајене и не би требало да то буде разлог за велике свађе и нарушавање односа.

Свађа није лоша
Треба имати у виду који проблеми су озбиљан камен спотицања и аларм за узбуну у вези, а који се могу сматрати ситницама и пролазним сукобима. Није свака свађа разлог за забринутост.

Одмор даје реалну слику односа

Када са вољеном особом идемо на одмор често нисмо свесни да нам путовање може дати добру слику односа.

Одмор показује колико је веза стабилна, а партнери толерантни.

- Показаће се, пре свега, колико је веза стабилна, колики је капацитет обоје за реално сагледавање и прихватање себе, партнера, односа (и позитивних и негативних карактеристика), да ли постоји међусобно разумевање, толеранција и спремност за компромис - усклађивање и поштовање жеља (својих и партнерових)- истиче психолог. - Кризе на одмору могу бити тест спремности за емоционално инвестирање у однос.

Ако се посвађате, раскид оставите за кућу.

Прочитајте још: Истраживање открива: Погледајте партнера и сазнајте да ли вас вара

Проблем на одмору кулминира

- Уколико се нешто већ дуго таложи, гура под тепих у свакодневним околностима, није реткост да на одмору тај проблем кулминира. Ипак, колики год да је проблем и колико год да траје, не треба напречац пресецати везу без претходног отвореног и искреног разговора. Директна и поштена комуникација је кључ односа. Ту, пре свега, мислим на спремност да се партнер саслуша и отвореност да се препознају његове потребе, али и искрено изражавање наших потреба и дилема. Чак и ако су се емоције узбуркале и дошло је до свађе на одмору, свакако треба добро размислити и одлуку о евентуалном прекиду донети хладне главе - закључује психолог Милица Милорадовић Станковић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas