Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОЧУВАЊЕ ЗДРАВЉА

ПАМУЧНЕ маске помажу у заштити, али само ако их ПРАВИЛНО ДЕЗИНФИКУЈЕТЕ! Ево и како

Најновије истраживање научника показало је да дезинфекција заштитних маски загревањем не смањује њихову учинковитост

1594199856_maska.png
Фото: Pixabay
Oglas

Не морате прати памучне маске сваки пут након ношења! Оне ће ва штитити и ако их након ношења једноставно дезинфикујете, уверавају стручњаци.

Овако чувамо залихе хируршких маски за медицинске раднике, али и своје здравље

Истраживање објављено у часопису "International Society for Respiratory Protection" доказало је да ношење платнених маски за лице у ситуацијама када је тешко или немогуће држати удаљеност од два метра између људи може спречити ширење корона вируса.

WHO: Вирус се преноси капљично
Према Свјетској здравственој организацији (WHO), корона вирус преноси се примарно кашљем и кихањем. Капљице и исцедак из носа могу носити вирус. Може се директно пренијети ако, на пример, неко са инфекцијом кашље или кине, а друга особа у непосредној близини удахне те капљице. 

 

Прочитајте још: ХАРМОНИЈУ читавог тела остварићете ОВОМ МАСАЖОМ! Открили је Кинези, а била је позната и у древном Египту

Истраживачи који стоје иза ове студије проучавали су средства за дезинфекцију маски, јер вишеструка употреба платнених маски може олакшати притисак на смањене залихе хируршких маски.

Дезинфекција пеглом је најучинковитија

Прочитајте још: Користи се у козметици, хигијени и ИСХРАНИ: Моћ ЧУДЕСНЕ биљке која датира још ПРЕ НОВЕ ЕРЕ

 

Загревање памучних маски на 70 степени ефикасно делује у уништавању корона вируса. Иако су се друге технике дезинфекције показале ефикасним, загревање и дезинфекцију може обавити свако ко има - пеглу.

Прочитајте још: Већина их се гади, а користе се и ДАНАС у Србији: Излечиле су КЛЕОПАТРУ од СТЕРИЛИТЕТА, а СТАЉИНА од ДЕПРЕСИЈЕ

Све што треба да урадите је да по доласку кући укључите пеглу и паром стерилишете маску коју сте носили.

Пегла на пару од 100 степени је најбоља дезинфекција, не само за маске, већ и за све ствари које сте носили на себи, мајице, сакое, панталоне.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas