Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СОЧАН РУЧАК

Пар КОРИСНИХ САВЕТА које свако треба да зна: Како спремити најсочнији ПИЛЕЋИ ФИЛЕ?

Тајна је у припреми меса и начину пржења.

1629799603_chicken-breast-fillet-2215709_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Пилетина је свакако једно од омиљеног меса због лаке и брзе припреме. Такође, пилетина се слаже уз све - и уз кромпир, и уз пиринач, и уз тестенину, као и неко друго поврће.

Међутим, пилеће месо, а посебно пилећи филе, често може бити суво, и самим тим и безукусно.

Прочитајте још: За љубитеље кинеске кухиње: Најједноставнији рецепт за МЕДЕНУ ПИЛЕТИНУ

Како бисте избегли овакав сценарио, ово су савети којих се морате придржавати.

Припрема меса

Ако пилећи филе извадите из замрзивача, он се мора у потпуности отопити на собној температури. Након тога, потребно је да направите мешавину маслоновог уља и зачина по жељи (со, бибер, бели лук у гранулама, млевена паприка), и тиме премазати свако марче меса.

Тако зачињено месо, оставите да одстоји неко време у фрижидеру - минимум један сат.

Пржење

У тигањ сипајте мало маслиновог уља и загрејте га на високој температури. Када се уље добро угреје, маринирано месо поређајте у тигањ и оставите да се пржи један минут на најјачој температури.

Потом смањите температуру на пола, окрените месо и поклопите тигањ. Оставите месо десет минута тако да се "крчка", и после тога угасите ринглу.

Месо оставите да стоји поклопљено у тигању још десетак минута, па га онда сервирајте.

                            Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas