Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЕКС

Партнера не бира РАЗУМ, а ни СРЦЕ, него ОВАЈ ОРГАН

Сигурно сте приметили да су у стабилној вези двоје људи који немају ништа заједничко. Разлог је једноставан.

1596284333_Depositphotos_381545418_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ако сте се по ко зна који пут упитали зашто вам се допала баш та особа, иако бисте хладне главе могли да кажете да уопште није ваш "крој", знајте да се уместо вас питало ваше чуло мириса.

Прочитајте још: Вара МУЈО, ал' вара и ФАТА! ТОП ТРИ разлога зашто су жене ПРЕЉУБНИЦЕ

Наука је доказала да је главни елемент привлачности невидљив, па нас тако по природи ствари привлаче људи чији је имунолошки систем другачији од нашег, јер се тиме потомству осигурава еволутивна предност. А он се проверава управо "њушкањем".

Истраживање је рађено са мајицама, а људи су их мирисали и одабрали су...

Занимљиво швајцарско истраживање је покушало да утврди везу између избора партнера и телесног мириса. Студију је предводио Клаус Ведекинд, зоолог са Универзитета у Берну, који је замолио испитанике да помиришу мајице које су непознате особе носиле два дана. Требало је да одреде степен привлачности њихових мириса.

На крају испитивања испоставило се да су учесници углавном бирали мајице које су носиле особе са потпуно другачијим МХЦ комплексом (главним хистокомпатибилним комплексом који код беба производи снажан имунолошки систем).

Прочитајте још: Да ли је ПОМИРЕЊЕ са бившим дечком исправно, како да донесете ПРАВУ ОДЛУКУ

То је била потврда почетне претпоставке научника да се чуло мириса меша у наш избор партнера и да врло мало можемо да учинимо да бисмо му се супротставили. Односно, суштина је да га послушамо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas