Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОБИЧАЈИ

Пазите ко вам улази у кућу 1. јануара, јер то треба да буде ОВАКАВ човек

У поноћ широм отворите врата и прозоре!

1608910166_jelka.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Вероватно сте већ окитили јелку и дом, па вам је до дочека Нове године остало тек толико времена да купите ситнице које вам још недостају.

Будући да сваки народ има одређена веровања која су везана за то шта би требало радити а шта не током празника, како би предстојећа година била срећнија и успешнија, не би било лоше знати неке од тих занимљивости. Већина њих везују се за кућу, у којој се традиционално и дочекује Нова година.

Прочитајте још: Како бисте ви реаговали? Породица није могла да поверује шта види на новогодишњој јелки? (ФОТО)

Према веровању, трпеза у најлуђој ноћи би требало да буде што богатија, а обавезно на њој треба да се нађе прасетина јер прасе симболизује лични прогрес. Уз печење, направите и торту, од што разноврснијих и слађих састојака, да би вам таква била и 2021. година.

Напуните фрижидер
Да бисте увек имали довољно хране у кући и да ни у чему не оскудевате, не заборавите да добро напуните фрижидер намирницама.
Оперите судове, очистите кућу и баците ђубре!

Такође, потрудите се да очистите и потпуно средите кућу до 31. децембра, јер многи верују да 1. јануара не би требало прати судове, веш, нити износити било шта из куће, па чак ни ђубре. Пазите и како ређате судове у судопери, јер је лош знак ако нешто разбијете, што не значи да не би требало да правите буку - напротив. У поноћ отворите врата и прозоре, правећи што већу галаму, не би ли лакше отерали из свог дома све оно што је било лоше у години коју испраћате.

Прочитајте још: Како бисте ви реаговали? Породица није могла да поверује шта види на новогодишњој јелки? (ФОТО)

Пун фрижидерФото: Депозит
Пазите ко ће вам први ући у кућу 1. јануара!

Потпуно је другачија препорука за први дан у Новој години. Не отварајте врата било коме, већ пазите ко вам први улази у кућу. Та особа би требало да куца да буде радо виђен гост, и по могућности, млад, леп мушкарац. Уколико живите у кући и имате двоја врата, нека гост не изађе на она на која је ушао.

Не смете да плачете!

Веровања, наравно, нису заобишла ни емоције, па би тако било добро да у ова два дана будете радосни и пуни љубави, а никако није пожељно да плачете, јер ће вас баш таква осећања пратити целе следеће године.

Прочитајте још: Један од најлепших цветова крије невероватну СИМБОЛИКУ

Тачно у поноћ пољубите вољене особе из своје близине и тако обезбедите трајност добрих односа са њима и у 2021. Уз то, немојте да заборавите да честитате Нову годину свим драгим особама, јер ако пропустите то да урадите, година пред вама донеће вам емотивну хладноћу и дистанцираност, уместо топлине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas