· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

Нова МЕТОДА тајних служби: Прислушкују вас преко СИЈАЛИЦА, ево и на који НАЧИН

Нова метода тајних служби увелико се користи

priluskivanje1.jpg
Фото: Пиксабеј

Тајне службе поред већ гомиле начина за прислушкивање имају још једну методу - снимање разговора уз помоћ обичне сијалице - без микрофона, мобилних телефона или других уређаја који обавештајцима иначе олакшавају посао.

Прочитајте још: Краљ Милутин је подигао 40 задужбина, а једна је У СРЦУ ЈЕРУСАЛИМА: За празник Светог Саве литургија је на СРПСКОМ

На израелском универзитету Бен Гурион из Негева развијена је техника која се заснива на томе да се посебним уређајем, који су назвали лампфон, снима светлост у непосредној близни звучног извора (места где се разговара) која у себи садрже фине вибрације и претвара их поново у звук који се може снимити и преслушати.

Сијалица нови прислушкивач

Док причамо, звучни таласи које производимо, утичу на сијалицу (услов је да буде од оних старих са топљивим влакном), и то онда за последицу има да светлост коју она емитује није константна већ у себи, у неким деловима спектра, има забележену вибрацију која зависи од звука. Лампфон је довољно осетљив, наравно уз посебно развијен софтвер, да све то забележи и ономе ко га има омогући да слуша разговор без микрофона.

Прочитајте још: 1999. откривено СВЕТИЛИШТЕ: Старо је 4.300 година, а крај дрвених стубова пронађене су лобање деце и жена

Ова техника је посебно погодна када посао прислушкивања треба одрадити "на брзину". Тренутно је, како тврде истраживачи који су развили овај систем, да лампфон од сијалице буде удаљен до 25 метара јер је преко ове удаљености потребан знатно осетљивији уређај и добра оптичка видљивост.

- Лампфон оптички враћа звук путем електро-оптичког сензора који је усмерен на сијалицу - објашњава се у студији научника која је за потребе израелске обавештајне службе развијала ову методу.

Прочитајте још: ЈАУК И ДАНАС ОДЗВАЊА! У овој цркви у Србији се нико НЕ ВЕНЧАВА И НЕ КРШТАВА, а иза свега се крије УЖАСНА ПРИЧА

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.