· · Коментари: 0
РУЧАК

Печурке као прилог или ВЕГЕТАРИЈАНСКИ ручак (Фото)

Печурке се могу јести на безброј начина, а шампињони су један од најукуснијих прилога који се могу брзо спремити.

pecurkeKrmenadla.jpg
Укусно и здраво Фото: А. М.

Печурке су многима омиљени прилог уз месо, а могу да се једу и као комплетан оброк. Наиме, печурке су одлична замена за месо, па се спремљене на овај начин могу јести уз шпагете или као сендвич на - парчету хлеба.

Прочитајте још: Једноставно је: Aроматизована свињска РЕБРА из рерне

Количина ће се преполовити

Састојци:

  • 250 грама печурака за две особе
  • црни лук
  • кашикица павлаке
  • кашикица брашна
  • кашикица алеве паприке
  • со, бибер

Припрема:

Шампињони се очисте од прљавштине и не перу, јер ће сакупити влагу. Исеку се на листиће. Црни лук се очисти, исецка и издинста док не постане стакласт. Печурке се додају у шерпу са црним луком и поклопе. Повремено се мешају и временом ће се количина преполовити  и пустити воду. Посоле се и побибере. Динстају се око 15 минута, односно док не испари вода.

Укусније су са першуном
Одлична су замена за месо и чине комплетан оброк.

Када је испарила вода на печурке се поспе кашикица алеве паприке. Алева паприка није обавезна, али даје посебан укус јелу. Онда се у печурке сипа шољица у којој је претходно помешана кашикица брашна са кашикицом павлаке. Овај легир ће учинити да се печурке згусну. Истог тренутка се искључи рингла, печурке поклопе и оставе још пет минута.

Најукусније су вратне кременадле које се прже десетак минута. Печурке, на крају, могу да се поспу ситно сецканим першуном.

Прочитајте још: Спремите укусне ЛОПТИЦЕ за ручак које ће ДЕЦА обожавати

Могу да се користе било које печурке, буковаче, лисичарке, шитаке и остале, али се динстају дуже од шампињона.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.