· · Коментари: 0
КУПКА

Педијатријска сестра објаснила зашто је добро купати бебе у ИЗБЕЉИВАЧУ! (ВИДЕО)

Звучи ужасно, али родитељи тврде да су пробали и да ради.

1625473355_baby-179377_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Педијатријска сестра објаснила је зашто купке у иубељивачу могу бити добре за бебу, а многи родитељи су признали да то раде већ неко време и то је направило велику разлику.

Ако су икада постојале две речи које не бисте желели да чујете у истој реченици, то је беба и извељивач. Толико ужасних мисли вам је вероватно прошло кроз главу, али према речима стручњака, купање бебе у избељивачу заправо би могло бити добро за њих.

Прочитајте још: Разотркивање табу теме: Проблем са зачећем и мушки стерилитет

Купка од избељивача

У објави на Инстаграм налогу @тинихеартседуцатион, мајка по имену Ники поделила је искуство о томе како њен син има благи екцем и често пати од ове појаве која му оставља црвену и суву кожу, која не престаје да га сврби.

Ники је пронашла третман који одговара њеном сину, али каже да су јој многи људи раније препоручивали купке у избељивачу - па је одлучила да сазна више о њима и добила је савет од педијатријске сестре.

Педијатријска сестра је рекла: "Као мама знам како ваше дете и 'избељивач за купање' у истој реченици вероватно звучи контраинтуитивно! Веровали или не, избељивач купкама је уобичајени и врло ефикасан третман за екцем. 

Дозирање је најважније

„Одрађено на безбедан начин, употребом дозиране количине разблаженог избељивача, која се додаје у млаку купку уобичајена је пракса на нашим педијатријским одељењима широм земље. То је зато што избељивач помаже у убијању бактерија због које производе екцем и смањује тежину стања. Корисно је напоменути да је коначна концентрација избељивача много нижа од оне која ћете наћи у свом просечном базену."

Нагласила је да би избељивачке купке требало изводити само након разговора са доктором детета о њиховом екцему, а ако се определите за овај третман, треба користити посебан избељивач (4,2% натријум-хипохлорит) - ништа без мириса као што су лимун или лаванда. Обавезно дозирајте према болничким смерницама. Требаће вам мерица и стандардна канта (обично 10 ), објаснила је медицинска сестра.

 

Прочитајте још: Свако треће дете не зна шта је ШАРГАРЕПА, а поврће једе свако друго!

Смернице

„Смернице Краљевске дечије болнице саветују 12 мл течног избељивача на сваких 10 л воде за купање. „Не испирајте свог малишана након купања - осим ако се не деси мало пецкање или иритација. „Понављајте купке онолико често колико препоручују доктор или медицинска сестра вашег детета. „У исту купку можете додати своје уобичајено уље за купање. „Користите стари бели пешкир за сушење!“

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.