· · Коментари: 0
ВИТКЕ

Пескатеријанци ће спасити свет: 4 разлога зашто је ова исхрана добра

Овај начин исхране је здрав, јефтин и одличан за органзам.

1618570446_pexels-susi.jpeg
Фото: Депозитфото

Исхрана рибом не ствара холестерол који може да сузи крвне судове, одлична је за одржавање идеалне линије, а желудац је лакше вари. То је само неколико разлога зашто је пескатеријанска исхрана добра.

Прочитајте још: Месечева ДИЈЕТА за април: Једноставна и ефикасна! (САТНИЦА)

Риба је велики избор протеина

Један од највећих изазова вегетаријанаца је да пронаћи довољну количину протеина које су изгубили одрицањем од меса. То је највећа предност пескатеријанаца који добијају довољно протеина и то најбољих кроз рибу и морске плодове.

Речна риба садржи довољно протеина за дневну исхрану човека.

Фото: Депозит

Месољупци су склонији болестима

Студије показују да ако овек једе више од 50 грама меса повећава ризик од болести срца за 24%. Студија Журнала медицине је показала да 100 грама меса повећава ризик и од канцера.

Са друге стране Омега 3 масти које садржи риба храни мозак и срце.

Прочитајте још: Експрес дијета: Смршајте 5 килограма за 3 дана уз помоћ ТУНЕ

Морски плодови су богати витаминима и минералима

Шкољке и остриге су богате цинком и подижу имунитет. Садрже јод и селен, а риба је богата и витаминима А и Д.

Фото: Депозит

Риба може да спаси планету

Фарме крава су један од највећих загађивача планете. Рибе и алге не производе гас емисију и чувају планету. Напротив, алге стварају ксиеоник!

Прочитаје још: Њујоршка дијета: Изгубите до 6 килограма и 12 центиметара у струку!

Риба и морски плодови су лака храна коју организам добро вари.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.