Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МЛАДОЛИКОСТ

Пет малих тајни како да вам руке изгледају чак десет година млађе

Подмладите своје руке уз ове одличне трикове.

1614618867_holding-hands-1149411_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Уведите у свој живот ових пет навика и резултат неће изостати:

Пазите како перете руке

Висока температура воде и често сапунање исушују кожу на рукама, она губи влагу и почиње да се љушти. Антибактеријски сапун користите што мање, само када је то заиста неопходно, а избегавајте и да наносите парфеме на руке.

Прочитајте још: Одличан психолошки трик у фризерском салону: Од сада ћете увек добити фризуру какву желите

Бирајте сапуне који у себи имају уље јојобе, маслиново уље или алоа веру.

Такође, избегавајте електричне апарате за сушење руку већ их радије бришите папирним марамицама.

Носите заштитне рукавице

Руке су стално под стресом због разних спољних фактора - хладноћа, хемикалије, сув ваздух... Да би смањили оштећења на кожи, носите рукавице кад год имате прилику.

Прочитајте још: Можете их мењати сваки дан: Једноставан начин за скидање вештачких ноктију (ВИДЕО)

Држите руке у топлим рукавицама када је напољу хладно, затим, користите гумене рукавице док перете посуђе или чистите кућу, а када радите у врту, навуците рукавице предвиђене за то.

Фото: Пиксабеј

Хидрирајте редовно руке

Изаберите добру крему за руке, која ће хидрирати вашу кожу, и користите је по потреби, али не мање од два пута на дан - ујутру и увече. Уколико имате јако суву кожу, ставите крему са пумпицом на умиваоник и намажите руке сваки пут када их оперете.

Да би крема била што ефикаснија, након вечерњег наношења ставите на руке памучне рукавице и тако идите на спавање. И не заборавите на нокте, и они вапе за хидратацијом, а за то ће најбоље послужити специјална крема за заноктице која садржи витамин Е.

Прочитајте још: Аксесоар који је КОКО ШАНЕЛ обожавала: ТРАКЕ ЗА КОСУ су се вратиле (ФОТО)

Да би кожа била хидрирана, влагу треба добијати и изнутра, па пијте довољно воде. Уколико вам је ваздух у стану сув, набавите овлаживач ваздуха - кожа ће вам бити захвална.
Пилинг
Помешајте пола авокада, жуманце и кашчицу сока од лимуна. Нанесите на руке и оставите 20 минута. Као пилинг вам може послужити мешавина маслиновог уља и шећера, али и класичан пилинг који користите за остатак тела.

Не заборавите на пилинг

Једном седмично би требало да уклоните мртве ћелије са руку квалитетним пилингом и након тога да нанесете храњиву маску. Такву маску можете направити и сами од онога што имате у кухињи.

Заштитите их од сунца

Један од главних, видљивих знакова старости на рукама је хиперпигментација коже.

Прочитајте још: Да ли и ви цео живот ПОГРЕШНО наносите маскару?! Погледајте један ПОТЕЗ који ће вам олакшати живот (ВИДЕО)

Томе може допринети и сунце, односно незаштићене руке изложене зрацима сунца могу с временом изгледати старије него што заиста јесу. Ако желите да избегнете преурањену појаву тих пега, редовно на руке наносите крему која штити од сунца.

Уколико таквих мрљица већ има, тада посегните за агрумима, јер су познати као природни избељивачи коже. На пример, направите маску од кашике лимуновог сока, кашике млека и кашичице меда и повремено је држите на рукама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas