Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЗАЈН ЕНТЕРИЈЕРА

ПЕТ најбољих начина да ДЕКОРИШЕТЕ ПРОСТОР собним биљкама

Занимљиво је, а можда и помало иронично, напоменути колико уређење дома зависи од количине спољашњости коју можемо донети са собом.

1630409826_fat-plants-2734948_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Дрвени намештај, камене завршне обраде, па чак и животињске коже на теписима и јастуцима све су то само мали знак природе са којом волимо да се окружимо док смо унутра.

Прочитајте још: ОМИЉЕНИ ЦВЕТ ЛУЈА XИВ успева и код нас: Некада су МИРИСАЛИ по целом Версају, а сада могу и у вашем дому! (ФОТО)

Ево 5 сјајних савета о начинима да побољшате свој простор уз помоћ биљака.

Биљке на поду

Биљке доносе многе предности са собом као украсни додаци, укључујући и низ боја и текстура на које се може рачунати да ће их додати. Али једна од најбољих ствари о биљкама је свестраност коју нуде у смислу обима. Они могу бити довољно мали да нагласе сићушни радни сто или мале, отворене полице, или могу бити довољно велики да сами управљају подним простором. А ако имате собу која има премало зеленила и превише празног простора, подна биљка може бити право решење. 

Орхидеје

Кад се нађете у потрази за биљкама које ћете додати у своју шему украшавања, увек је добро запамтити да зелена није једина боја која вам је доступна. Цветајуће биљке имају све здравствене и ароматерапијске предности зелених биљака, а истовремено вам дају и додатни сјај боје који заиста може да озари вашу собу. и светле, привлачне боје. Без обзира на то где их поставите у просторију, орхидеје привлаче поглед и осветљавају просторију, а уз добру негу могу трајати дуго.

Резано цвеће

За краткорочно решење које захтева мање времена и одржавања од бриге о биљци, размислите о коришћењу резаног цвећа како бисте свом простору додали мало живота. Осим што мање одузима време, цвеће може бити и јефтинија опција, у зависности од тога колико често одлучујете да их замените. Гомилу резаног цвећа можете купити за само неколико стотина динара.

Сукуленти и кактуси

Нисмо сви ми благословени талентом за гајење биљака. Али чак и ако у прошлости нисте имали највеће среће с биљкама, постоји низ врло срдачних собних биљака које се лакше гаје, а много је већа вероватноћа да ће вас наградити дугим и сталним растом. На пример, можда бисте желели да размислите о избору кактуса или сукулента за ваш дом. Иако су зелене и живахне, обе су врсте пустињских биљака и добро су прилагођене окружењима која би била мање гостољубива за друге врсте биљака.

Зачинско биље на зиду

Постоји много забавних и креативних начина за уношење биљака у различита подручја вашег дома. Најбољи начини комбинују естетску лепоту зеленила и/или цвећа са функционалношћу биљке на начине који биљци омогућавају не само да допринесе изгледу простора, већ и да буду од неке користи - као што су биљке лаванде која ће помоћи у протеривању стреса. Још једна одлична идеја је да имате висећи биљни врт у кухињи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas