Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АТРАКЦИЈЕ

Пет најлуђих превозних средстава у свету, а једно је СРПСКИ изум (ВИДЕО)

Сви знају за гондолу у Венецији, жути трамвај у Лисабону и тук-тук у Банкоку, а да ли сте чули за воз од бамбуса?

1614252492_tuk-tuk-2438979_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Превозна средства су у многим земљама постала препознатљив туристички бренд. Тако је, рецимо, посета Бангкоку незамислива без вожње тук-туком. И посета Венецији није комплетна без вожње гондолом. Погледајте још неколико занимљивих превозних средстава којима се морате возити!

Прочитајте још: Породице су најзаинтересованије за ЛЕТОВАЊЕ, али под 2 услова

Малта Фото: Пиксабеј

Аутобуси на Малти

Малтом је први аутобус британског произвођача прокрстарио 1905. године, а прва линија је возила од Валете до Сент Џулијана.

Туристи су били очајни када су купили модерне аутобусе

Жути аутобуси су 1920-их постали један од обележја острва, па су туристи са посебним уживањем користили овај жути превоз и повлачењем ужета возачу најављивали излазак. Онда је купљено 100 "арива" аутобуса и сада су сви модерни, удобни и климатизовани.

Тоторо Фото: Пиксабеј

Чамци од трске у Перуу

Велика атракција су чамци од трске (тотора) у Перуу. Дуж језера Титикака, на граници са Боливијом, индијске заједнице користе тотора, трску за изградњу чамаца. Чамци су поуздани јер је трска тотора отпорна на воду и јака.

Чамац од трске, а воз од бамбуса!

Воз од бамбуса у Камбоџи

Неколико километара од града Баттамбанг, чини се да је пруга напуштена, али није тако, јер њом иду прави и возови од бамбуса. Наиме, бамбусовим возовима су довожени радници да поправе оштећен колосек. Данас је "воз од бамбуса" (норy) туристичка атракција!

Трамвај Фото: Пиксабеј
Сан Франциско има трамвај, а Бања Лука дајак...

Прочитајте још: Јутјубер Дени о Србији: ПЉЕСКАВИЦЕ су велике, а ОВА ствар је невероватна! (ВИДЕО)

Жичара у Сан Франциску

Сан Франциско има два легендарна превоза - жичару и трамвај. Жичаре су саставни део баштине Сан Франциска и историја овековечена у филмовима и на старим фотографијама. Основана је 1873. године, а од 1964. године. Међутим, овај транспортни систем користи око 30 одсто грађана Сан Франциска.

Чамац дајак у Бањалуци

Дајак се дуго користио као превозно средство за робу по реци Врбас. Чамац има плитко цно, јер је река препуна стена, камења, негде је плитка, негде дубока. Управља се дугачком мотком, а за туристе је дајак невероватна атракција да се возе, али и гледају трке.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas