Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
хранљиво

Пет намирница које ПУЦАЈУ од ПРОТЕИНА, а једноставне су за спремање! (ВИДЕО)

Храна са пуно протеина која треба да се нађе на вашој следећој листи за куповину.

1625490791_market-1154999_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Уколико тражите алтернативну храну са високим садржајем протеина која је брза, лака и свестрана или једноставно желите да проширите јеловник, дошли сте на право место.

Намирнице богате протеинима

Дајемо вам пет предлога за намирнице богате протеинима, које вероватно не једете довољно често, а једноставне су и свако може да их уврсти у јеловник.

Прочитајте још: Да ли је ово најбољи положај за спавање? Загрлите "пет царевих жена" и пробудите се одморни! (ВИДЕО)

Бургери на бази поврћа (грашак, пасуљ и слично) су идеално решење за људе који су навикли на брзу храну.

Сочиво

Порција од једне шоље обезбеђује приближно 18 грама протеина, заједно са 16 грама влакана (преко 60%  дневне потребе) и мноштво витамина, минерала и антиоксиданата.

Рецепт:

За оброк у неколико минута прелијте обилну шаку лиснатог зеленила са преливом од балзамико сирћета, сенфа и мешавине италијанских зачина. На врх ставите сочиво, четвртину авокада и неколико кашика семена бундеве.

Бургер од грашка

Идеално решење за све љубитеље пљескавица, ова је направљена од грашка, који је сјајан извор протеина. Поред тога што су протеини грашка природно без глутена и нису уобичајени алергени, лако је пронаћи пљескавице од грашка направљене од интегралних састојака. Једна паштета од грашка вам може дати најмање 25 грама протеина. 

Фото: Пиксабеј

Тврдо кувано јаје

Тврдо кувана јаја је изузетно лако направити, можете их купити и унапред скувана. Свако цело јаје даје око 6 грама протеина. Поред тога, новија истраживања показују да холестерол у јајима, који се у потпуности налази у жуманцу, има мало или нимало негативног утицаја на холестерол у крви. У ствари, једно истраживање је открило да је код здравих одраслих особа до три цела јаја дневно повећало ниво „доброг“ ХДЛ холестерола и снизило „лоши“ ЛДЛ. Жуманце такође садржи главну количину хранљивих састојака јајета, у које је упаковано најмање 90% или цео холин, витамин Д, калцијум, гвожђе, цинк, витамин Б12, антиоксиданти и омега-3 масне киселине. Додајте тврдо кувана јаја у салате за тренутни подстицај протеина. 

Пасуљ

Једна шоља печеног пасуља садржи отприлике 12 грама протеина и влакана. За брзи оброк послужите пасуљ са смрзнутим броколијем на пари, преливеног пестом. Или их упарите са свежом баштенском салатом одевеном у балзамико сирће.

Прочитајте још: Никада не купујте сир на пијаци и ову врсту јогурта! Нутриционисткиња Бранка Мирковић открила истину о млечним производима

Грчки јогурт

Грчки јогурти и на биљној и млечној бази могу бити добри извори протеина. У зависности од марке, једана чаша биљне даје 11-14 грама протеина. Сјајна ствар код обичног грчког јогурта је што можете уживати у њему слатком или сланом. У слатку верзију додајте свеже воће, орашасте плодове или семенке, капљицу јаворовог сирупа, цимета и поспите свеже наренданим ђумбиром. За слану опцију додајте бели лук, сирће од црвеног вина, морску со и црни бибер, а затим прелијте поврћем попут сечених краставаца, парадајза и мало црвеног лука.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas