· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

ПЕТ поузданих ДОКАЗА да је неко НАРЦИС!

Сигурно сте упознали бар једну особу за коју сте рекли да је "пуна себе", али је можда нисте ословили правим именом - као нарциса.

1625498723_Depositphotos_38373439_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Стручњаци кажу да свакако треба направити разлику јер нису све самољубиве особе сасвим нарцистички оријентисане, али постоји неколико уочљивих особина на основу којих бисте могли да га препознате.

Прочитајте још: Зоран Миливојевић каже да "Лепа Рада" највише пати када остари, јер се такмичи са девојкама

Увек у центру пажње

То је она особа која се у сваком друштву стално намеће, бори за главну реч, омаловажава остале саговорнике, а чим примети да би неко могао да га засени, постаје непријатна, груба, па чак и агресивна.

"Ја па ја"

Сваку реченицу започиње са "ја" и све време наставља разговор на тај начин. Незасит је у причама о себи, својим квалитетима, потребама, амбицијама. Не слуша друге док говоре, већ их прекида како би завршио лични хвалоспев.

Прочитајте још: Грузијка у сред короне родила сина у Београду и каже да имамо ЈЕДНУ заједничку особину (ФОТО)

Омаловажава друге

Само он је важан и има шта паметно да каже. Убеђен је да је најбољи у свему и очекује да се други према њему тако понашају. Друге гледа са висине, са презиром или подсмехом, показујући да су безвредни и недостојни његовог друштва.

Уверен је да су други љубоморни на њега

Верује да су сви, па и најближи - партнер, родитељи, сестра и брат, завидни на његове квалитете. Тврди да су пријатељи љубоморни на његов успех, а да колеге стално покушавају да му подметну ногу и тако спрече неки нови његов успех.

Прочитајте још: Марија Миљевић открила МИСТЕРИЈУ Милорада Павића: Имао је кутију за писање стару 100 година са безброј ТАЈНИХ фиока!

Одбија сваку критику

Нарцис је осетљив на било какву критику, па на њу реагује веома бурно, не слушајући шта имају да му кажу најближи и они који су заиста добронамерни. Њега занимају само похвале и то неумерене.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.