· · Коментари: 0
ВИТКЕ

ПЕТ проверених начина да убрзате тело и смршате

Не може баш свако да се похвали да има брз метаболизам и да може да једе шта год пожели, а да се притом не угоји.

1627042221_Depositphotos_25027031_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Али уз неколико савета могуће је постићи ефекат брзог сагоревања масти чак и док седите или нисте превише физички активни.

Прочитајте још: Најбољи пријатељ дијабетичара лечи и уринарну инфекцију!

Зелени чај пијте свакодневно

Свакодневно би требало да пијете зелени чај, можете чак и уместо кафе јер садржи кофеин. Никад нећете претерати у његовом конзумирању јер не може да вам штети, већ само да допринесе бољем стању организма.

Уколико пола сата пре сваког оброка попијете воду, убрзаћете метаболизам за 30 одсто, а ваш организам ће одржати адекватан ниво хидратације.

Прочитајте још: Чаша ЈЕЧМЕНЕ ВОДЕ је боља од шаке лекова: Регулише холестерол, чува срце и убрзава метаболизам

Једите црну чоколаду

Љубитељима слаткиша стручњаци препоручују црну чоколаду уместо млечне јер садржи супстанце које помажу бржем сагоревању масти. Осим тога, добра је за срце и крвне судове.

На стање метаболизма утиче и тестостерон. Како бисте подигли ниво полног хормона, стручњаци предлажу сет вежби спринта (у трајању од 10 пута по 30 секунди) у време ручка. То ће допринети бржем сагоревање шећера, баш као и туширање хладном водом, које ће вас додатно освежити у овим летњим данима.

Прочитајте још: Вера (71) никада не иде код доктора и ништа је не боли. Пије само једну ствар

Да ли знате да је могуће смршати ако пијете вино јер оно садржи ресвератлор који може довести до метаболичких промена и бржег сагоревања калорија. И не заборавите да је велики непријатељ вашег метаболизма стрес, па се саветује да пронађете унутрашњи мир уз помоћ медитације.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.