Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГРОЖЂЕ

ПЕТ разлога зашто треба јести ГРОЖЂЕ, а најважнији је: ЛЕПА КОЖА

Поред тога што освежава на врућини, грожђе помаже да прочистите тело, да побољшате здравље срца и крвних судова, бубрега, коже...

1598528325_grapes-690230_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Много је разлога да сваког дана поједете бар један грозд. Нећете погрешити коју год врсту грожђа да изаберете, јер свако обилује витаминима и фолном киселином, а 100 грама грожђа садржи 25 одсто препоручене дневне количине витамина Ц.

Прочитајте још: Ко једе ЦРНО грожђе ДОБРО СПАВА, а ко чисти кожу ОВИМ третманом има ЛЕПО ЛИЦЕ

Регулише шећер
Дијабетичарима саветују да не једу грожђе зато што оно садржи око 20 грама простих угљених хидрата у количини која стаје у једну шољу. Али, грожђе има низак гликемијски индекс (53), а то значи да се ниво глукозе у крви постепено повећава што омогућава добру регулацију његове концетрације. Током неких научних студија установљено је и да грожђе садржи једињења која смањују ниво шећера у крви.

1. Боље памћење

Црно грожђе може да помогне у успоравању развоја заборавности код старијих. За такав ефекат заслужни су полифеноли у семенкама. Постоје назнаке да они чак могу да смање и ризик од Алцхајмерове болести.

Боље памћење и снажније срце су довољни разлози!

2. Против артритиса

Црно грожђе може да умањи бол, па се тако препоручује у случају напада гихта или реуматоидног артритиса.

3. Снажније срце

Истраживачи из Бостона открили су да полифеноли грожђа могу да смање лош холестерол, снизе крвни притисак и смање упале, а спречава и згрушавање крви.

Рајско воће Фото: Депозит

4. Чисти бубреге

Састојци грожђа - антоцијанин и ресвератрол, који се такође убрајају у снажне антиоксидансе, имају кључну улогу у борби против слободних радикала који могу да узрокују инфекције и болести. Они чисте тело од токсичних елемената попут мокраћне киселине.

Прочитајте још: НАПИТАК који чисти ЈЕТРУ од токсина: Ово можете САМИ да направите

5. Опоравља кожу

 

Флавоноиди откривени у грожђу могу да смање оштећења ћелија коже услед претераног излагања ултраљубичастим зрацима Сунца. Зато и дерматолози препоручују да искористите сезону и једете што више грожђа јер ће то имати добар ефекат на вашу кожу.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas