Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РАД ЗА РАЧУНАРОМ

Пет савета како да РАД ОД КУЋЕ буде учинковит

Нови кућни услови рада направили су праву пометњу у пословним, али и кућним односима

1607463866_rad-od-kuce.png
Фото: Pixabay
Oglas

Неочекивани изазови и још тежи услови за пословање у  кућном окружењу резултирали су бројним негативним последицама. Доносимо вам есенцијалне савете за који ће допринети плодоноснијем раду из домова.

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Направите дневни распоред

Организација радног дана је највећи изазов рада од куће. Покушајте да направите  "распоред сати", како бисте унапред одредили у колико сати ћете припремати ручак, кад ћете имати краће паузе и када престајете са радом. Без увођења последње ставке, непрестано ће вам се догађати да вам се радни дан развуче до касних вечерњих сати.

Прочитајте још: Може бити опасно: Постоје биљке које НЕ ТРЕБА држати у кући ако имате КУЋНОГ ЉУБИМЦА

Здрава навика у условима рада од куће је избегавање комбиновања приватних и пословних активности.

Користите миша

Имајте обзира према породици
Уколико не живите сами и немате одвојену просторију за рад, а посебно ако преферирате рад током ноћи, размислите о набавци бешумних тастатура и мишева. Кликтање механичке тастатуре и прекидача на мишевима никоме није примамљив звук, а ваши укућани ће бити дубоко захвални ако вашим радом не реметите њихове активности, одмор и сан. 

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Пракса је показала да највећи број људи на пословном рачунару користе миша, упрокос чињеници да раде на лаптопу. Како бисте створили осећај услова једнаких оним које у канцеларији, прикључите миша на свој рачунар. 

Прочитајте још: БЕЗ ПАРДОНА: Погледајте како мама вучјака тера свог младунца на спавање (ВИДЕО)

Комуницирајте са колегама

 

Док радите од куће, прилично лако ћете заборавити на чињеницу да сте део радног колектива и да се ваше колеге налазе у истој ситуацији. Иако ћете комуницирати око пословних проблема и заједничких пројеката, немојте одустати ни од необавезне комуникације, ако сте је имали док сте сви заједно седили у канцеларији.

Прочитајте још:  НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

Поставите правила укућанима

Док не поставите јасна правила понашања, највероватније ћете морати да се сусрећете са лестим ометањем, које ће вам бити фрустрирајуће, реметиће вам распоред и развући радно време на цео дан. Идеално би било да преселите у одвојену просторију, која не мора бити велика, али треба да има врата, која ћете моћи да затворите и на тај начин дате свима до знања да сте недоступни. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas